Avrupa'da Eş Zamanlı İslam Karşıtı Protesto - Son Dakika
Dünya

Avrupa'da Eş Zamanlı İslam Karşıtı Protesto

Avrupa\'da Eş Zamanlı İslam Karşıtı Protesto

İslam karşıtı Pegida hareketi, İngiltere ve birçok Avrupa başkentinde eş zamanlı olarak ''anti-İslam'' protestosu düzenledi.

07.02.2016 09:42  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa'daki Pegida hareketi, İngiltere'nin Birmingham'da yaklaşık 200 kişinin katıldığı İslam karşıtı bir protesto düzenledi. Eş zamanlı olarak birçok Avrupa başkentinde de gösteriler yapan Pediga, ''batının İslamlaştırılmasına karşı olduklarını'' belirtti.

KATILIM BEKLENENDEN AZ OLDU

Pegida, (Vatansever Avrupalılar Batı'nın İslamlaşmasına Karşı) adıyla kurulan hareketin Avrupa'nın çeşitli kentlerinde cumartesi günü eş zamanlı düzenlediği gösterilerden biri de İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlendi. Gösteriye katılım ise beklenenden az oldu. Kent merkezinde sessiz bir yürüyüş düzenleyen grup, taşkınlık veya olay çıkarmadı.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, 39 yaşındaki bir göstericiyi gözaltına aldı. Protestoyu İngiltere'de aşırı sağcı grup EDL ( İngiltere Savunma Ligi)'nin eski lideri Tommy Robinson organize etti.

EŞ ZAMANLI OLARAK BİRÇOK ÜLKEDE DÜZENLENDİ

Tommy Robinson İngiliz Sky Televizyonu'na yaptığı açıklamada, insanların ülkelerinde yaşananlara karşı olduklarını ve kendilerini güvende hissetmedikleri için sokağa döküldüklerini söyleyerek düşük katılıma rağmen sonraki yürüyüşlerde katılımcı sayısının artacağını umduğunu ekledi. Benzer gösteriler eş zamanlı olarak Hollanda'nın başkenti, Amsterdam, İrlada'nın başkenti Dublin, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag, Polonya'nın başkenti Varşova, Fransa'nın Calais kenti ile Almanya'nın Dresden kentlerinde de düzenlendi.

DAHA BASKICI KURALLAR TALEP EDİYORLAR

Bir sonraki gösterinin nisan ayında yapılması planlanıyor. 2014 yılında Almanya'da kurulan Pegida, İslam karşıtı, aşırı sağcı bir hareket olarak, Batı'nın İslamlaştırılmasına karşı çıkarak, Avrupa'da Müslümanlara karşı daha baskıcı kurallar uygulanmasını talep ediyor.

Eylemde göstericilerin ağızlarına yapıştırdıkları kağıtların üzerindeki çöpe atılan İslamiyet'i sembolize eden simge dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Avrupa'da Eş Zamanlı İslam Karşıtı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • ingiliz: Allah haclilarin yardimcisi olsun iyi yapiyorlar cunku ne kadar pislik varsa muslumanlarda var yasasin hacli ordusu 13 38 Yanıtla t: madem öyle neden hala burdasın.müslüman ve türk olmaktan gurur duyuyorum.çünkü bizler insanlığını yitirmemiş tek milletiz Elhamdülillah 5 7 beyoglu23: isit ve yandasi sozde musluman abilerinin islama verdigi zarari gormeyw basladik islam baris dinidir savasanlar islamla alakasi yok 5 2
  • ALLAHCC birdir ve tektir: Bukadar korktuklarınagöre İSLAMİYET BÜYÜYOR ELHAMDÜRİLLAH.NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE... 18 22 Yanıtla
  • Adriyatik: Avrupada İslâmîyet hızla yayılıyor bu tedirginlik yaratıyor. 15 15 Yanıtla mallar: akıl güzel kapak akıllı insanın hali başka islamiyet oraya yayılırsa avrupanında sonu olur araplara dönerler 21 2
  • ARDA: MUSLUMAN LARI KATLEDIP SONRADA BOYKOT EDIYORSUNUZ BIRGUN GELECEK AVRUPAYI TUM MUSLUMAN LAR FETHEDECEK BUGUN VURDUGUNUZ MUSLUMAN ULKENIN TORUNLARI 15 14 Yanıtla
  • Ne Dedi: SİZ İSTEMESENİZDE "ALLAH" NURUNU TAMAMLAYACAKTIR 14 13 Yanıtla
  • aslan: Doganin tum gucu Rabbimin tum azabi bu zihniyetlerin uzerine olsun.asiri radikal islam ve hristiyan yada teror yapan insanliktan cikmistir yola gelmez.bunlari Rabbim kahretsin.azap peslerini birakmasin.asiru sapkin insanlar icin bir tufan tez zamanda 21 5 Yanıtla
  • Mz: Aşalık katiller topluluğu. Sizi toprak bile kabul etmeyecek 16 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti
    20:19 İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti

    Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi. Raporda, Gazze'de kadınların yerlerinden edildiği, dul kaldığı ve açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi.

  • Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama
    18:34 Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle İsviçre'de yasaklanan Beypazarı'ndan ilk açıklama

    İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. İsviçre hükümeti ise Beypazarı marka maden suyunun tüketilmemesi gerektiğini duyurdu ve ürünü yasakladı. Beypazarı Soda ise bu iddiaları reddederek ürünlerinin sağlık standartlarına uygun olduğunu belirtti.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    18:16 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor
    17:33 NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor

    NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı olan 'Deniz Kalkanı', 13 ülkeden onlarca savaş gemisi ve binlerce askerin katılımıyla 8 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Tatbikat, Karadeniz'deki güncel risk ve güvenlik tehditleri göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor ve denizde arama-kurtarma faaliyetleri, yasa dışı faaliyetlerle mücadele ve deniz trafiğinin kontrolü gibi hedefleri içeriyor. Romanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Moldova, Hollanda, Polonya, Portekiz, Türkiye ve ABD'nin katıldığı tatbikat, 21 Nisan'da sona erecek.


Advertisement