İngiliz Basınından Küstah Kur'an İddiası - Son Dakika
Dünya

İngiliz Basınından Küstah Kur'an İddiası

İngiliz tarihçiler tarihi Kur'an-ı Kerim sayfaları üzerinde yaptıkları araştırmalarda söz konusu Kur'an'ın Hz. Muhammed'den önce yazıldığını iddia ettiler.

31.08.2015 13:38  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'deki tarihçi ve uzmanlar bulunan Kur'an-ı Kerim sayfaları üzerinde yaptıkları araştırmalara göre söz konusu Kur'an'ın Hz. Muhammed'den daha önce yazılmış olabileceğini söyledi. Uzmanların iddiasına göre Birmingham'daki Kur'an parşömeni 568 ile 645 yılları arasında yazılmış… Hz. Muhammed 571 ile 632 yılları arasında yaşadığından dolayı söz konusu iddiaya göre bulunan parşömenler Hz. Muhammed'den daha eski.

İNGİLİZ BASININDAN ŞOK İDDİA

Times ve Daily Mail gibi İngiliz basını mecralarında yer alan bu şok iddiaya göre Hz. Muhammed öncesi ve erken İslam tarihi yeniden yazılabilir. Bir ay önce İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nde bulunan Kur'an-ı Kerim parşömeninin yapılan karbon testleri sonucunda en eski Kur'an parçası olduğu iddia edilmişti. (Kaynak: Milliyet)

İngiliz Basınından Küstah Kur\'an İddiası

Son Dakika Dünya İngiliz Basınından Küstah Kur'an İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (196)

  • emo: Çarli hepdo gibi kafalarına sıkacak bunlarin da işit işbaşına 158 8 Yanıtla
  • ortak akıl: Ulan ingilizler yakinda bi hitler daha gelir başiniza musallat olurda muslumanlari rahat birakirsiniz inşaallah .... 49 6 Yanıtla
  • mert: Arapların kitabını ne kadar çok sahiplenmiş iz. sanki Türklere ait bir yapıt gibi. 11 34 Yanıtla mahsusa: Bre cahil yada kafir kac kere kuran ve mealini okudun hangi ayette bu kitap filan millet icin indirildi diyor 1 1 İzmit: Sen Türk olamazsın Atanın sahiplendiği kitabı sen neden reddediyorsun bu mu senin Türklüğün yazıklar olsun yazdığın yoruma 1 0
  • adanalı: Arkadaşlar çok ince bir plan var bu ingilizlerin haberinde nabız ölçüyorlar,,dikkat ederseniz parşömenlerin tarihinden bahsediiliyor parşömen dediği hayvan derisi deris çok daha eski olabilir ama yazı daha sonra yazılabilir.. 38 3 Yanıtla
  • asil kürt: ALLAHA İNANMAYANLARA VARLIĞINA İNANMAYANLARA ŞÜPELİ DAVRANANLARA KAFASI KARIŞANLARA......TEK DELİL... EYER SİZİN VE DÜNYANIN VE SÜPER GÜÇLERİN GÜCÜ YETİYORSA VE YAPABİLİYORLARSA KURANI KERİMİ DEYİŞTİRSİNLER .....VE VE TARİHE BAKIN DEFALARCA DENEDİLER BAŞARAMADILAR VE...... AYETİ KERİME ŞÜPHESİZ BU KURANI BU KELAMI BİZ İNDİRDİK VE BUNU KIYAMETE KADAR DA BİZ MUHAFAZA EDECEZ 28 13 Yanıtla ülkücü: dogru söz kekom 0 0
  • ALLAHIN KELAMI DÜNYA KURULDUGUNDAN BU YANA VAR.!:: PEYGAMBER EFENDİMİZDEN ÖNCE İNEN GERÇEK VE KUTSAL KİTAPLAR OLDU ZATEN ONU BİLMEYEN Mİ VAR.! ORTALIGI BULANDIRMAYIN... KURAN-I KERİM EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V.)DÖNEMİNDE VAYİH YOLUYLA DÜNYA HALKINA TEBLİK EDİLMİŞTİR. 14 26 Yanıtla
  • ayna: Allah, Muhammed, Kuran, islam... Arapların uydurduğu yalandan başka bir şey değildir!! 4 35 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement