İncirlik Esnafından "Yasak" Tepkisi - Son Dakika
Yerel

İncirlik Esnafından "Yasak" Tepkisi

Adana İncirlik Mahallesi'nde bulunan esnaflar, hava üssündeki ABD'li askerlere üs dışına çıkış yasağı konulmasının ardından zor durumda kaldı.

25.11.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana İncirlik Mahallesi'nde bulunan esnaflar, hava üssündeki ABD'li askerlere üs dışına çıkış yasağı konulmasının ardından zor durumda kaldı.

3 Ağustos 2015 tarihinden itibaren İncirlik 10. Tanker Üssü'nde konuşlu Amerikan Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığı'nda görevli ABD'li askerlerin üs dışına çıkmasının yasaklanması sonrasında, geçimini bu üsteki askerlerden sağlayan İncirlik esnafı zor günler geçiriyor.

Esnaflar adına konuşan Mehmet Bozkurt, 35-40 yıldır İncirlik'te esnaflık yapıldığını ve bugüne kadar hiçbir kötü olayın yaşanmadığını söyledi.

3 Ağustos'tan bugüne esnafın çok zor durumda kaldığını dile getiren Bozkurt, şunları belirtti:

"3 Ağustos 2015'te üste görevli yetkililerin 'Türkiye güvenli bölge değildir. İncirlik ise hiç güvenli değildir' algısı oluşturulmaya çalışılmış, burada yaşayan esnaf ve halk birer terör örgütü üyesi gibi görülerek askerlerin üs dışına çıkması yasaklanmıştır. Biz buraya 4 ay önce gelmedik. Biz üs kurulmadan önce de buradaydık. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan olaydan biz etkileniyoruz. Ülkemiz bir Afganistan, Irak ya da Orta Doğu ülkesi değildir. Burası demokratik bir hukuk devletidir."

50 yılı aşkın İncirlik'te esnaflık yapan Abdulkerim Estetik ise üs kurulduğunda İncirlik'te 300'e yakın esnaf olduğunu ancak bu sayının bugün 100'lere kadar düştüğünü söyledi.

Üsteki askerlerin üs dışına çıkabildiği dönemlerde esnafın durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Estetik, şunları söyledi:

"Biz, buraya gelen askerlerin bizi korumak için geldiğine inanmıyoruz. Onları biz hep misafirimiz olarak bildik ve öyle davrandık. Eskiden Adana'daki esnaflar, 'İncirlik esnafı dolarları çuvala koyup bankaya götürüyorlar' derdi. Şimdi akşam evimize ekmek alacak para bulamıyoruz. Biz, dün gelip dükkan açmadık. Üs kurulduğundan beri burada ekmek paramızı kazanıyoruz. Ancak bizlerin birer tehdit gibi görülmesi ve ekmeğimizle oynanmasına razı olamayız. Konuyu meclise kadar götüreceğiz. Bu yasağın kalkmasını istiyoruz. Bir çok arkadaşımız dükkanını kapattı. ya batıya göçtü, ya da ülke dışına gitti. Biz ise hala buradayız ve burada kalmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İncirlik Esnafından 'Yasak' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement