İncir Reçeli 2' ve 8 Yeni Film Sinemalarda - Son Dakika
Güncel

İncir Reçeli 2' ve 8 Yeni Film Sinemalarda

Sinemalarda bu hafta 9 yeni film vizyonda.

17.10.2014 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İNCİR REÇELİ 2

2011 yılında vizyona giren ilk İncir Reçeli filmi seyirciden yoğun ilgi görmüş özellikle başroldeki müzisyen ve oyuncu Halil Sezai Paracıkoğlu'na yeniden popüler olmasını sağlamıştı. İçine kapanık Metin ve hayata cıvıl cıvıl bakan Duygu'nun hüzünlü aşk hikayesini konu alan ilk filmin ardından üç yıl sonra gelen ikinci yapımda yine Halil Sezai başrolde oynuyor. Bu sefer Metin'i Duygu ile yaşadığı aşkın ardından, gelen yoğun yalnızlık dönemi içinde izleyeceğiz.

Metin, sevdiği kadını kaybettikten sonra uzun süreli bir yas dönemine girer. Artık barlarla şarkı söylemekte olan Metin'in yolu beklenmedik bir anda Gizem'le kesişir. İkisi de geçmişinde benzer şeyler yaşamış bu iki insan arasında yeni bir hikaye başlar.

UNUTULMAZ AŞK

Dawson ve Amanda lisede birbirlerine aşık olan ancak yolları ayrıldıktan sonra bir daha görüşmeyen iki eski aşıktır. Lise bitmiş ve aradan 20 yıl geçmiştir. Şimdi en sevdikleri arkadaşlarından birini kaybetmişler, cenaze töreni için birlikte büyüdükleri kasabaya geri dönmüşlerdir. Yıllar sonra yaşanan bu büyük buluşma, bu süreçte akıllarından çıkaramadıkları büyük aşklarını yeniden alevlendirmeye yeter. Ne var ki 20 yıl önce yakalarını bırakmayan, ayrılmalarına neden olan güçlerin bugün çok daha büyük tehlikeler yarattığı gerçeğiyle karşılaşırlar.

Yönetmenliğini aslen oyuncu olan Michael Hoffman’ın üstlendiği romantik dram filmi, Nicholas Sparks’ın çok satan aynı adlı romanından uyarlandı.Senaryosu J. Mills Goodloe ve Will Fetters tarafından kaleme alınan filmin başrollerinde Michelle Monaghan ve James Marsden bulunuyor.

YARGIÇ

Savunma avukatı Avukat Hank Palmer, yıllar sonra doğup büyüdüğü şehri yeniden ziyaret eder. Annesini kaybetmiştir ve cenazesine katılmak için oraya geri dönmüştür. Gittiğinde olan bitenle ilgili bilgisi yokken annesinin ölümüyle ilgili gerçeği sonradan öğrenir: Annesi bir cinayete kurban gitmiştir. İşin tuhaf yanı da bütün kanıtlar bir şekilde Hank'in babası, Alzheimer hastası ve Hank'in annesinden yıllar önce boşanmış olan kasaba yargıçı Joseph Palmer'ı işaret etmektedir.

Gerçekleri öğrenmek için mücadele eden Hank içn aynı zamanda yıllar önce bıraktığı ailesiyle yeniden bağ kurmanın zamanıdır.  David Dobkin'in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Robert Duvall ve Vera Farmiga bulunuyor.

ÜÇ, İKİ, BİR... KESTİK!

İdealist bir genç olan Süleyman'ın yegane hayali, bir sinema filmi çekip yaşadığı köy hayatından sesini dünyaya duyurmaktır. Şans ondan yana güler ve bir çekilişten kamera kazanır. Hemen en yakın arkadaşı Galip ile küçük bir ekip kurarak hayalindeki filmi çekmeye başlar. Fakat sinema konusunda oldukça amatör olan bu ekibi binbir zorluk beklemektedir... Yapımcılığını Makasfilm ve Zayka yapımın üstlendiği filmin yönetmen ve senaristi ise Kerem Sarı. Filmin kadrosunda Mustafa Kılınç, Evren Maral, Nuri Yiğit, Recep Yener ve Yakup Yavru gibi isimler yer alıyor.

ŞEYTAN TEPESİ

Mecburen çıklan bir yolculuk en sıra dışı aile bağlarını yeniden bir araya getirir. Bir adam, nişanslısını, huysuz kızını ve eski karısını alarak yola çıkar. Hava şartları yolda kötüleşmeye başlar ve sel suları yüzünden Kolombiya'nın Medellin şehrindeki ıssız bir yolda oldukça kötü bir kaza geçirirler. Aralarında yaralananlar da olur. Yardım ararken etraflarına bakarak kuş uçmaz kervan geçmez yerde, yaşam belirtisine en yakın olduklarını düşündükleri yöne doğru ilerlemeye karar verirler.

Ve karşılarına yaşlı bir adamın işlettiği eski bir motel çıkar. İçeriyi gezerlerken, yaşlı adam farkına varmadan, bodrum katına kilitlenmiş bir kıza rastlarlar. Kızın yardım çağrılarına kulak vererek onu oradan çıkarırlar. Ancak özgürlüğüne kavuşturdukları kız düşündükleri gibi yardıma muhtaç birisi değildir hatta oldukça tehlikelidir...

Korku ve gerilim türündeki Hollanda yapımı filminin yönetmenliğini daha önce görsel efekt gibi bölümlerde yer alıp, işin mutfağından gelen Víctor García üstleniyor. Yapımın senaristi Richard D'Ovidio; başrollerini ise Peter Facinelli, Sophia Myles ve Nathalia Ramos paylaşıyor.

BALIK

Derviş Zaim'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği son filminde, balıkçılık yaparak yaşamını sürdüren bir ailenin hikayesine tanık oluyoruz. Küçük bir sahil kasabasında eşi ve kızıyla birlikte yaşayan ve yöredeki çoğu kişi gibi balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Kaya'nın büyük bir sorunu vardır. Kızının bir an önce iyileşebilmesi için elinden geleni yapan Kaya, bir noktadan sonra avlanma yöntemlerini değiştirip doğanın dengesine müdahele etmeye başlar. Yasakları aştığı bu andan itibaren ise doğanın yanı sıra çevresine ve kendi ailesine de geri dönüşü olmayan hasarlar verecektir. Filmin başrollerini Bülent İnal ve Sanem Çelik paylaşıyor.

HAY WAY ZAMAN

Dersim katliamında ailesi öldürülen ve yaralanan ağabeyiyle birlikte yollara düşen Emoş Gülver, bu zorlu yolculuk sırasında ağabeyini de kaybeder. Artık tek başınadır ve sahip olduğu dil, inanç ve kültürden çok uzakta başka bir hayata başlamak zorunda bırakılır. Aradan 74 sene geçtikten sonra köklerini arama ve belleğindeki anıları hatırlama zamanı gelir. Onu hiç yalnız bırakmayan kızı Serpil ile birlikte yola çıkan Emoş Gülver, kökleri ve çok uzun zaman önce kaybettiği kimi aile fertleriyle yeniden buluşacaktır... Emoş Gülver'in dokunaklı hikayesinin yanısıra o tarihte Dersim'de bulunan bazı askerlerin de itiraf ve yüzleşme hikayelerini de izleyiciyle buluşturan filmin yönetmen koltuğunda Nezahat Gündoğan bulunuyor.

ALBATROSUN YOLCULUĞU

Cengis Asiltürk'ün senaryosunu kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği filmde, bir şairin maceralarla dolu hayatı ele alınıyor. Film bu odak noktasının üzerinden hikayedeki farklı karakterlerin aşklarını ve yolculuklarını perdeye yansıtıyor.Filmin oyuncu kadrosunda Salih Bolat, Ufuk Kaplan, Şenol İpek, Ercan Kesal, Betül Arım ve Nilüfer Aydan gibi isimler yer almakta.

KİKORİKİ : YENİLMEZ TAKIM

Çok çok uzaklarda Kikoriki adası sakinleri istedikleri her şeye sahiptir: Çınlayan kahkahalar, iyi arkadaşlar ve modern hayatın kirliliğinden uzak, doğal güzelliklerle dolu bir yer. Kikoriki'de hayat neşeyle akıp gitmektedir. Ta ki birkaç arkadaş, sadece adını duydukları ve hakkında başka hiçbir şey bilmedikleri bir aletle tanışana kadar: Televizyon!

Gördükleri süper kahramanı ve onun haricinde de bu sihirli kutunun içinde gördükleri her şeyi gerçekmiş gibi algılarlar ve ekip vaat edilen hayatı görmek için yola çıkar. Amaçları hep o anlatılan büyük şehri görmektir. Çıktıkları macerayla dolu yolculukta televizyonda gördüklerinden çok daha farklı bir dünyayla karşılaşacaktır. Onları neler beklemektedir? Acaba evlerine geri dönebilecekler midir?

İncir Reçeli 2\' ve 8 Yeni Film Sinemalarda
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İncir Reçeli 2' ve 8 Yeni Film Sinemalarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:35 Kocaeli Başiskele'de Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Başiskele ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiir okudu, folklor ekibi halk oyunları gösterisi sergiledi. Aşçılık Bölümü öğrencileri ise yöresel lezzetleri ikram etti. Başiskele Anaokulu öğrencileri de kıyafetleriyle gösteri sundu. Etkinliğe Vali Yardımcısı ve vatandaşlar katıldı.

  • Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı
    17:34 Çorum'un Osmancık ilçesinde otomobil devrildi: 4 yaralı

    Çorum'un Osmancık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Orhan T. (34) idaresindeki otomobil tarlaya devrildi. Kazada sürücü ile araçta bulunan Fatma T. (34), Beyza Y. (24) ve Ceyhan Y. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

  • Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi
    17:34 Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan seçimi hızlandırmasını istedi

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunun hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, Kulüpler Birliği Vakfı'nın aklıselim bir karar alması gerektiğini belirtti. Arat, Türk futbolunun kritik bir virajda olduğunu ve seçimin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Aday olacak kişilerin tarafsızlık sözü vermeleri gerektiğini ifade eden Arat, Türkiye'nin daha iyi bir futbol yönetimine layık olduğunu dile getirdi.

  • Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı
    17:33 Yalova Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

    Yalova'da gerçekleştirilen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yürüyüş, tören ve konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Yalova'nın turizm potansiyeli ve eksiklikleri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

  • NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor
    17:33 NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı 'Deniz Kalkanı' devam ediyor

    NATO'nun Karadeniz'deki en büyük tatbikatı olan 'Deniz Kalkanı', 13 ülkeden onlarca savaş gemisi ve binlerce askerin katılımıyla 8 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Tatbikat, Karadeniz'deki güncel risk ve güvenlik tehditleri göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor ve denizde arama-kurtarma faaliyetleri, yasa dışı faaliyetlerle mücadele ve deniz trafiğinin kontrolü gibi hedefleri içeriyor. Romanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Yunanistan, İtalya, İngiltere, Moldova, Hollanda, Polonya, Portekiz, Türkiye ve ABD'nin katıldığı tatbikat, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi
    17:33 Çorum'da fabrikada kazan temizliği sırasında 6 işçi azot gazından zehirlendi

    Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir kazan üretim fabrikasında temizlik yaparken azot gazından zehirlenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve ambulanslar sevk edildi. İşçilerden birinin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesindeki gençlere destek mesajı verdi
    17:32 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesindeki gençlere destek mesajı verdi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Iğdır Üniversitesinde düzenlenen bir programa telefonla bağlanarak sınavlara hazırlanan gençlere destek mesajı verdi. Bakan Bak, gençlere spor aktiviteleri, burs ve barınma konularında her zaman destek olduklarını belirtti ve sınavlarda başarılar diledi. Programda ayrıca öğrencilere sınavlara hazırlık süreci, verimli çalışma yöntemleri ve sınav stresini yönetme konularında bilgiler aktarıldı.

  • Fenerbahçe - Olympiakos maçı için metro seferleri uzatıldı
    17:31 Fenerbahçe - Olympiakos maçı için metro seferleri uzatıldı

    Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan Fenerbahçe - Olympiakos maçı için Metro İstanbul, bazı metro seferlerini gece 01.00'e kadar uzatacağını duyurdu.

  • Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi
    17:30 Adıyaman Üniversitesi'nde 21. Yüzyılda Öğretmen Olmak Konulu Konferans Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel'in konuşmacı olarak katıldığı '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, akademik ve idari çalışanlar ile Adıyaman'da görev yapan öğretmenler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Özcan Demirel, 21. yüzyılda öğretmen yetiştirmek için eğitim fakültelerinin önemine değindi ve öğretmenlerin sahip olması gereken özellikleri paylaştı.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü
    17:30 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.


Advertisement