İncesu'da Üzüm ve Kültür Festivali Renkli Geçti - Son Dakika
Güncel

İncesu'da Üzüm ve Kültür Festivali Renkli Geçti

İncesu\'da Üzüm ve Kültür Festivali Renkli Geçti

– KAYSERİ'nin İncesu İlçesi'nde düzenlenen '22'nci İncesu Üzüm ve Kültür Festivali'nde en güzel üzümleri yetiştirenler ödüllendirildi.

14.09.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– KAYSERİ'nin İncesu İlçesi'nde düzenlenen '22'nci İncesu Üzüm ve Kültür Festivali'nde en güzel üzümleri yetiştirenler ödüllendirildi.

İlçedeki Şehitlik Parkı'nda düzenlenen festivale AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır ile İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İncesu Kaymakamı Ercan Öter, Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının konseri ile başlayan festivalre konuşan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, üzümün sağlık açısından faydalarını anlatarak, "Erciyes Dağı'nın tüflü volkanik kalıntıları üzerinde kurulan Kapadokya bölgesinin en güzel üzümleri, ilçemizde yetişmektedir'" dedi.

Konuşmaların ardından orta okul öğrencileri folklor gösterisi sundu. Daha sonra İncesu ilçe sınırları içerisinde yetiştirilen 15 ayrı türden 108 üreticinin yetiştirdiği üzümler değerlendirildi ve ödüllendirildi. Birinciliği Saraycık Mahallesi'nden Kazım Yılmaz  kazandı. Birincilik ödülü olan motorlu çapalama aracı, Kayseri Valisi Orhan Düzgün tarafından üretici Yılmaz'a verildi. Bu arada yarışmaya katılan tüm üreticilere birer altın hediye edildi. Festival, yerel sanatçıların verdiği konserle devam etti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İncesu'da Üzüm ve Kültür Festivali Renkli Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement