İnce: Ekmeleddin İhsanoğlu'na Baştan Bende İtiraz Ettim - Son Dakika
Güncel

İnce: Ekmeleddin İhsanoğlu'na Baştan Bende İtiraz Ettim

İnce: Ekmeleddin İhsanoğlu\'na Baştan Bende İtiraz Ettim

Bursa'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Muharrem İnce, İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili " Baştan bende itiraz ettim ama Türkiye'nin kurtuluşu bu" dedi.

23.07.2014 01:53  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'ya gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mudanya Mütareke Meydanı'nda miting yaptı. Burada vatandaşlara hitap eden İnce, son dönemde dış politikada yaşananlara dikkat çekerek, AK Parti hükümetinin İsrail'e büyük kıyaklar yaptığını söyledi.

İnce, bunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da söylediğini kaydetti. Konuşmasında emniyete yapılan operasyonlardan da bahseden İnce, " Türkiye'nin bu kötü gidişine hep beraber dur diyeceğiz. Moralinizi bozmayın. Ampulü sola çevireceğiz. Bugün polise operasyon yapılıyor. Cemaatçi, paralelci diye. Sen daha dün polis destan yazdı diye meydanlarda anlatmadın mı' Cemaate ne istediklerde vermedik diyen sen değil misin? Bugün 'İnlerine gireceğiz' diyorsun. Biz bu ülkede her zaman yoksulun, mağdurun, ezilenin, garibanın yanında olacağız" dedi.

"TÜRKİYE'NİN KURTULUŞU BU"

Türkiye'nin önünü açmanın ve ufkunu geliştirmenin milletin elinde olduğunu anlatan İnce, 'Türkiye'ye huzur getirmek, sağa sola bakmadan birliği, dirliği sağlamak elimizde. 'Ben solcu adamım Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmiyorum' diyebilirsin. Solcular seçsin diye yapmadık zaten. Daha geniş bir yelpaze olsun diye yaptık. Baştan bende itiraz ettim ama Türkiye'nin kurtuluşu bu, bunu yapmaya mecburuz" diye konuştu.

"SAHİLDEN SANDIĞA GİTMEYİP, BÜYÜK CUMHURİYETÇİ KESİLMEK YOK"

Türkiye'nin önünde 10 Ağustos seçimleri fırsatı bulunduğunu ifade eden İnce, vatandaşları oy kullanmaları konusunda uyardı. İnce, 'Önümüzde bir fırsat var. O fırsat 10 Ağustos. Hep birlikte ama bakın sahilden sandığa gitmeyip, sonra da büyük Cumhuriyetçi kesilmek yok. Bu seçim bazılarını yolda görüyorum diyor ki, 'Ben sandığa gideceğim, oy pusulasının üzerine Atatürk yazacağım' diyor. Çocukça bir şey. Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine bas mührü daha iyi. İptal edilen her oy, geçersiz her oy Recep Tayyip Erdoğan'a yazılır. Çünkü geçerli oyların yarısından bir fazlasını almak gerekir. AK Parti seçmeni sandığa büyük bir çoğunlukla gidecek mi? Gidecek. Katılım ne kadar çok olursa Recep Tayyip Erdoğan seçilmesi o kadar zorlaşacaktır. Katılım düşerse, onun seçilmesi kolaylaşacaktır. Yani bu seçim geçerli oyların seçimi olacak. Onun için 'Çocukça hepsine basacağım, üzerine Atatürk yazacağım' demek, cahillerin işidir. Aklı başında insanın bunları yapmaması gerekö dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN, GAZZE'YE NE ZAMAN GİDECEKSİN"

Konuşmasında alanda çekim yapan polis kamerasına dönen İnce, buradan Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya seslenerek, Erdoğan'ın daha önceki konuşmalarından şunları söyledi: "Tarih 23 Mart 2013, Nisan'da Gazze'ye gideceğim. Tarih 14 Nisan 2013 tarih kesinleşti, Mayıs sonu gibi Gazze'ye gideceğim. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Erdoğan'a 'Gazze'ye gitme' dedi. 14 Mayıs 2013 'Kerry'nin demeci şık değil. Haziran'da Gazze'ye gideceğim'. 18 Mayıs 2013 Haziran'da Gazze'ye gideceğim. Bugün 22 Temmuz 2014, Recep Tayyip Erdoğan ne zaman Gazze'ye gideceksin' Sen Gazze'ye değil, ama seni emekliye ayıracağız merak etme."

"BU ÜLKE 1 OYUN NE DEMEK OLDUĞUNU 30 MART'TA, 1 HAZİRAN'DA ÖĞRENEMEDİYSE, ÖĞRENEMEZ"

Vatandaşları oy kullanmaları konusunda tekrar uyaran İnce, 'Şezlonglarda yatmak yok değil mi' Eğer bu ülke 30 Mart ve 1 Haziran seçimlerinde 1 oyun ne demek olduğu Yalova'da öğrenmediyse bir daha öğrenemez. Hep birlikte gideceğiz, yeneceğiz ve başaracağızö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnce: Ekmeleddin İhsanoğlu'na Baştan Bende İtiraz Ettim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • SEBAHATTİN: ÇARE SİZDEYSE YANDI BU ÜLKE 32 7 Yanıtla
  • guzelizmir: Sen onu bunu bosverde, bu adayi yani ekmeleddin ihsanoglunu kimller dayatti size ve mhp ye cikda adam gibi onu soyle. ! Tabiiki siyleyecek yurek ve cesaretin varsa. ! Ama ben su kadarini soyleyimki kilicdaroglunu kim getirdiyse bu zaati muhterimide ayni gucler getirmistir. Amac ( tayyibin cumhurbaskanligini garantilemek ) ve ulkenin bolunup parcalanma projesi hicbir sekteye ugramadan tamamlanmasidir, bu ihanet duzenini iclerine sindiren chp nin icindeki isbirlkci hainleri bu millet asla affetmiyecektir, . . . . 21 4 Yanıtla guzelizmir: MEHMET ) efendi, benim kendi yazdigima inanip inanmadigini, soruyorsun, ve cehaletle sucluyorsun, ! O zaman cik madem ben cahil isem sende bir ehil olarakkendi dogrularin ne ise yazda millet senin dogrularinada okuyup kim cahil kim ehil karar versin , ! Aklin sira iki kelime yazip kacmak kacmak yok hodri meydan cik seninde dogrularin neyse soyle. 0 0
  • a a a a a aa: hey kıbleniz neresi merak ettim burdan belli olmuyorda 11 10 Yanıtla
  • semaa: Sizlere resmen adayınız dayatıldı sözde demokratsınız ya bütün hırsınız Başbakanı alt etmeniz başka bişe değil sizlerin hizmetle işiniz olmaz zaten dünyaya muhalefet olarak gelmişiniz onuda beceremiyosunuz ya içinizden bir adam bulamadınız ya AK PARTİnin tuzlukları işinize yaradı adam olmayınca 9 7 Yanıtla
  • orjinal: ince ince bagırıyorsun tayyibi kötülüyorsunuzda kutuplaştırdı falan filan işte-yani kötümü yaptı 10. partiyi birleştirdi bir ithal. da başkan buldunuz bir çatı meydana geldi şimdilik. türkiyenin kurtuluşu degil yalan söyleme sizin kurtuluşunuz - 7 5 Yanıtla
  • KUTLU: CHP Yİ İPLEYEN KİM. . . BAATTİNİN ADAY OLACAĞI AYDIN DOĞAN TARAFINDAN YILLARCA ÖNCE KURGULANMIŞ BİR OPERASYON. . CHP EN SON HABERDAR EDİLDİ KİMİN ADAY OLACAĞINA. . . CHP NİN FİKRİ OLAMAZ MAŞA BİR PARTİDİR. . 7 4 Yanıtla
  • memedali: Tıpış tıpış. . . . . 9 1 Yanıtla
  • MURAT: yahu biraz delikanlı olun değişikler. sözünüzün arkasında adam gibi durunda sizi adam zannedelim. yine şaşırtmadınız bizi. tencere tava hep aynı hava puhahahahahah 6 2 Yanıtla
  • Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü
    16:49 Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü

    Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Aşağı Kuldan köyü mezarlık mevkisinde bir arazide çıkan anız yangını, Yeniçağa Belediyesi itfaiyesi ile Yeniçağa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

  • Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı
    16:48 Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı

    Araç İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, bir kişinin yaralanması ve gasbedilmesi olayıyla ilgili çalışma başlattı. Yakalanan şüpheli Y.G, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten yaralama ve gasp' suçundan tutuklandı.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti
    16:46 Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

    Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin ziyaretinde demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin önemine dikkat çekti.

  • Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi
    16:45 Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi

    Antalya'da Teknokent ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı projesi kapsamında bir yıl süren eğitimle 35 genç girişimci yetiştirildi. Programda genç girişimcilerin çalışmalarının sunumu yapıldı. Etkinliğe, üniversite rektörü, teknokent genel müdürü, kalkınma ajansı genel sekreteri, KOSGEB il müdürü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan program sayesinde girişimciler güncel bilgiye, nitelikli eğitim ve mentorluk hizmetlerine erişim sağladı ve iş ağlarına katılım sağladı. Yapay zeka ve oyun teknolojileri alanında farkındalık oluşturma ve bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra hızlandırma programı kapsamında uzman eğitmenler ve mentorlerle çalışmalar gerçekleştirildi.

  • Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile
    16:44 Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile

    Turizm Haftası kapsamında Samsun'da düzenlenen defilede, Anadolu'nun yöresel giysilerinden oluşan 46 kostüm sergilendi. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, defilenin amacının Turizm Haftası'nı kutlamak ve eski değerleri hatırlatmak olduğunu belirtti. Defilede Türkiye'nin yanı sıra Osmanlı coğrafyasından da kostümler yer aldı.

  • İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti
    16:44 İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde yaşanan bir kavgada arkadaşı tarafından bıçaklanan 17 yaşındaki genç, hastanede hayatını kaybetti. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansırken, anne uyuşturucunun olayın sebebi olduğunu belirterek suçluların en ağır cezayı almasını istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İl Başkanı Han Belediye Başkanı Belceli'yi ziyaret etti
    16:43 AK Parti Eskişehir Milletvekili ve İl Başkanı Han Belediye Başkanı Belceli'yi ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez ve Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Han ilçe Belediye Başkanı Bekir Belceli'ye 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Dönmez, Han'ın potansiyelini ve yaşam kalitesini artıracaklarını belirtirken, Belceli de ziyaretten memnuniyetini ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'de 16 milyon emekli var, birileri ıstakoz yiyor
    16:43 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'de 16 milyon emekli var, birileri ıstakoz yiyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de yaptığı açıklamada, Türkiye'de 16 milyon emeklinin büyük bir kısmının 230 euro ile geçindiğini belirterek, birilerinin ise ıstakoz yiyip paylaştığını söyledi. Özel, Erdemliler Hareketi'nin grup toplantısında öz eleştiri yapmak yerine 'seçimleri biz kazandık' dediğini ve bu tutumun ders almadığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin parti içi demokrasiyi ve grup içi demokrasiyi işleteceğini vurguladı.

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.


Advertisement