İnce Bu Kez 15 Bin Oy Farkla Alacağız - Son Dakika
Güncel

İnce Bu Kez 15 Bin Oy Farkla Alacağız

İnce Bu Kez 15 Bin Oy Farkla Alacağız

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 30 Mart yerel seçimlerini Yalova'da AK Parti'nin itirazı üzerine iptal etti.

22.04.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 30 Mart yerel seçimlerini Yalova'da AK Parti'nin itirazı üzerine iptal etti. Dün AK Parti ve CHP kanadından yapılan açıklamalardan sonra bugün de CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda partililere hitap etti. İnce, 'Bu kez 15 bin oy farkla alacağızö dedi.

Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda beraberinde Belediye Başkanı Vefa Salman ve İl Başkanı Özcan Özel ile birlikte açıklama yapan İnce, '30 Mart'ta bunları sandıkta yendik. İlçe Seçim Kurulu'na gittiler bir de orada yendik. İl Seçim Kurulu'na gittiler bir de orada yendik. Sonra da Yüksek Seçim Kurulu'na gittiler. Yalova'da kimin belediye başkanı olacağına Ankara'daki hakimler değil, Yalova'da yaşayanlar karar verir. Ne yaparsa yapsınlar, kimi devreye sokarsa soksunlar sonunda sandık yok mu Millet sandığa gitmeyecek mi, gidecek. O zaman hiç boşuna uğraşmasınlarö dedi.

Genel Merkeze ait parti otobüsünün üzerinden hitap eden İnce, şöyle dedi; 'Bakın belediye başkanımız koltuğa oturunca önüne faturalar geldi. 1 trilyonluk yemekler yemişler, yedirmişler millete, 75 bin porsiyon yemek. Seçmen sayısından fazla. Bunları ben ödemem deyince eski belediye başkanı çıktı dedi ki; 'Ben o yemekleri fakir fukaraya yedirdim.' Sonra geçti, 'Ben onu öğrencilere yedirdim' dedi. Dün akşam da televizyona çıkmış diyor ki; 'Protokol yemeğiydi Muharrem İnce de yedi' diyor. Bu utanmaz adama sesleniyorum. Utanmaz adam, sen bu milletin parasını yedin. Sen bu milletin su parasını, emlak vergisini seçim kampanyanda harcadın. Bu dönemde bir kez yemeğe gittim. Karadenizliler Gecesi'ne gittim. Ankara'daydım o zaman belediye başkan adayı olan Vefa Salman arkadaşım beni aradı, 'Karadenizliler Gecesi'ne gideceğiz' dedi. 'Kimle geleyim' dedim. 'Grup Başkanvekilimiz Akif Hamza Çebi Trabzonludur. O da gelirse iyi olur' dedi. İyi dedim. Telefon açtım Vefa kaçta gidiyoruz. Akşam 8 gibi gidiyoruz. 'Bak bu Yakup Koçal'a güven olmaz. Bu yemeklerin parasını belki belediyeden veriyordur, bilet aldın mı' dedim. 'Merak etme, ben yaş tahtaya basmam, 30 tane bilet aldım' dedi. 30 bilet aldık, 20 kişiyle gittik. Parası Vefa Salman'ın cebinden ödenmiştir. Onun haricinde hiçbir yemeğe gitmedim. Yalan söyleme, yalancı.ö

'Yalova'ya Haksızlık Yapılmıştırö

İnce, şöyle devam etti; 'İçinde Allah korkusu olan, biraz da vicdan sahibi olan herkes, bütün Yalovalılar biliyor ki; Yalova'ya haksızlık yapılmıştır. ya seni yendik kardeşim. Bak belediyenin, devletin bütçesini kullandın. Arkanda iktidar var. Bütün bunlara rağmen seni yendik. Biz 30 Mart'ta sadece CHP'lilerle bunu yapmadık. Bize SP'liler, MHP'liler, DSP'liler, AKP'liler, BDP'liler, DP'liler oy verdi. Bu Yalova'da yaşayan başı açık, başı kapalı, Alevi, Suni, doğulu, batılı herkes bize oy verdi. Yalova'da 30 Mart'ta tarih yazdık. Şimdi yeni bir tarih yazacağız. Kısıtlılar, zihinsel engelliler yani oy kullandı diye itiraz ettiler. Bu itiraz ettikleri insanlarından, isimlerini vermek istemiyorum, rencide etmek istemiyorum ama 2 kişiyi söyleyeyim. Bunlar delidir dediler, halk tabiriyle konuşuyorum. 'Bunlar delidir, oy kullanamaz bunun için itiraz ediyoruz Seçim Kurulu'na' dediler. İtiraz ettikleri kişilerden birisi 1217 numaralı sandıkta AKP'nin sandık görevlisi. Yani bugün kısıtlıdır, delidir dedikleri kişi o sandıkta Başbakan'ın, AKP'nin temsilcisi. Partiyi ona emanet ediyorsun, akşama kadar görev yapıyor sandıkta sesini çıkarmıyorsun sonra gidip Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet ediyorsun. İkinci kişi kim biliyor musunuz O da AKP'li meclis üyesinin yeğeni. Hırsızlığı en iyi kim bilir, hırsızlığı yapan bilir. Hileyi en iyi kim bilir, hileyi yapan bilir. Bunlar önceden oyu kullandırmışlar seçimi kaybedersek diye hazırlığı yapmışlar. Şimdi Yalovalıların huzurunda CHP adına söz veriyorum. Asla Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyeceğiz. Çünkü biz mahkemelere, Seçim Kurulu'na güvenmiyoruz ama biz Yalovalılara güveniyoruz. Hakkımızı aramak için mahkemeye gitmeyeceğiz bunu herkes bilsin ama 1 Haziran'da Yalovalılar onlara öyle bir ders verecek ki herkes görecek. Bu Yalovalılar kavurmaya, şemsiyeye boyun eğmedi, devletin gücüne de boyun eğmeyecek. 3 gün önce Sayın Başbakan gazetecilerle konuşuyor; '1 Haziran'da Ağrı ve Yalova'da seçimler yenilenecek' diyor. Daha YSK toplanmamış, bu konuyu görüşmemiş. Sen bunu nereden biliyorsun. 'YSK bu temenni değil, bu talimatı yerine getir' dedi. YSK, Başbakan'ın emrine girmiştir ama Yalova girmeyecektir. Melih de gelecekmiş. Gelsin, gelsin. Burası Yalova Melih. Gel sen de gel. 81 vilayetten adam var burada. Yalova'nın ruhu, direnişi var. Atatürk'ün kentidir. Gel Melih sen de gel. Ankara'da 6 bin 240 CHP'nin itirazına kulak tıkıyor YSK. Yalova'ya gelince iptal ediyor. Bak Yakup Koçal, seni İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu kurtaramadı, YSK da kurtaramayacak hiç merak etme. Hatta kendine dikkat et bir de seni değiştirmesinler. Bir de ona dikkat et. Söylemedi deme, böyle dedikodular var. Hak edilmiş bir şeyi hazmetmek lazım. 10 sene belediye başkanlığı yaptın. Bir başka kardeşimiz geldi seçimi aldı, millet onu seçti. Bunu hazmedeceksin, katılacaksın. Gideceksin düğmeni ilikleyeceksin 'Sayın Belediye Başkanım sana devrediyorum' diyeceksin. Siyaset böyle bir şey. Ne var bundaö

'Bu haramzadelerden, bu Ankara'dan medet umanlardan 1 Haziran'da birlikte hesap soracağızö diyen İnce, 'Zaten merak etmeyin onun yanında bir milletvekili var ona yetiyor. Çıkıyor 'derenin ötesi' diyor. Sadece Yalova'da değil, Türkiye çapında 1 milyon oy kaybettirmiş o Temel Coşkun. Derenin ötesi dediği için. 'Derenin ötesi' dedi de Göçmen Mahallesi'nde derenin ötesindekiler gösterdi ona gününü. Eminim ki bu seçimde de polisler ona gününü gösterecek. 'Hayvanlar, paralel yapının köpekleri' dedi ya polislere. Hakaret etti ya. Emin olun 1 Haziran'da polisler de onlara gününü gösterecek. Yalakalar yanlarında, birkaç tane taşeron kalacak bir de Yakup Bilgin Aklaş kalacak. Biz daha kavurmaları, şemsiyeleri anlattık. Hepsini anlatmadık ki. O yalakası Cengiz Dereli'ye sesleniyorum. Sana sesleniyorum Dereli. Belediye Başkanımıza telefon açıyorsun, tehdit ediyorsun. Sende yürekten, cesaretten, adamlıktan bir nebze varsa gel bana bir telefon aç da sana gününü göstereyim. Merak etme Bulgaristan'daki oteline seni göndereceğim geri. Terbiyeli olun, adam olun. Seçimi hazmedin. Emin olun 1 Haziran'da onlara öyle bir fark yapacağız ki bunlara Cumhuriyet tarihinin en büyük farkı olacak. Bunu herkes görecek. 30 Marttan önce Sayın Başbakan Yalova'ya geldi mi, gelmedi. Miting yaptı mı, yapmadı. Emin olun şimdi sokak aralarında bakanlar gezecek. Yalova'ya yatırım yağacak yatırım. Bundan büyük hizmet olur mu Yalova'ya, al sana hizmet. Para yağacak Yalova'ya para. Devrik belediye başkanına sesleniyorum. Bak seçmen listelerini eline al, bir güzel incele. İtirazın varsa ya şimdi konuş ya da ölünceye kadar sus. Sonra bahane arama. Yok bu kısıtlı, engelli. Bu bahaneleri bırak. Ne yaparsan yap seni elimizden kimse alamaz. Biz bu millete güveniyoruzö diye konuştu.

İnce, 25 Mayıs'ta 100 bin kişilik bir miting yapacaklarını da söyleyerek, seçimlerde ise 15 bin oy fark atacaklarını iddia etti.

'Bende Sadece Allah Korkusu Varö

Salman da, şöyle konuştu; 'Temel Coşkun çıkıyor basına demeç veriyor. Benim için 'garip' diyor. Ben garip değilim bütün Yalova biliyor. Mustafa Pehlivan çıkıyor, 'zavallı' diyor. Ben zavallı da değilim bütün Yalova biliyor ama şunu da Yalova biliyor; ben asla ve asla hırsız değilim. Yemek faturasını belediyeye kesen toplam 3 kişi var. Kaç para biliyor musunuz 2013'te 2014'te. 3,5 trilyon lira. O firmaların da ortakları kim onları da açıklayacağım. Belediyede ne iş yapıyorlar, Karanfil Evleri'nde hangisinin karısı çalışıyor onu da biliyorum. Bunlarda ne utanma duygusu var, ne Allah, ne kanun korkusu var. Buradan meydan okuyorum Yakup Koçal ve saz arkadaşlarına. Dün akşam sonuç belli oldu Cengiz Dereli beni arıyor. Utanmadan, sıkılmadan beni tehdit ediyor. Ulan kimi tehdit ediyorsun sen be. Bende sadece Allah korkusu var. Ölümden de korkmuyorum.ö Yalova Belediyesi'nin 115 bin lira borcu olduğunu dile getiren Salman, Yalova Belediyesi tarafından yapılan Kağıt Müzesi'nin toplam 732 bin liraya mal ettirildiğini de söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnce Bu Kez 15 Bin Oy Farkla Alacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement