İmam Hatip Okulları 16'ya Öğrenci Sayısı 8 Bin 541'e Ulaştı - Son Dakika
Yerel

İmam Hatip Okulları 16'ya Öğrenci Sayısı 8 Bin 541'e Ulaştı

İmam Hatip Okulları 16\'ya Öğrenci Sayısı 8 Bin 541\'e Ulaştı

Türkiye'de 2014 yılında, Büyükşehirler ölçeğinde YİKOB olarak okul ihalelerini tamamlayıp bitiren birkaç ilden birisi şükürler olsun Erzurum oldu.

24.02.2015 13:34  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 2014 yılında, Büyükşehirler ölçeğinde YİKOB olarak okul ihalelerini tamamlayıp bitiren birkaç ilden birisi şükürler olsun Erzurum oldu.

İmam Hatip Okulları konusunda yoğun mesai harcayan Ak Parti Erzurum Milletvekili ve Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, "İmam Hatip Lisesi sayısı 6'dan 21'e çıkarıldı. İmam Hatip Lisesine giden öğrenci sayısı 3 bin 271'den 8 bin 541'e yükseltildi" dedi.

Hem okul, hem yurt hem de öğrenci sayısı arttı

Göreve geldiği 2011 yılından itibaren Erzurum'da İmam Hatip okullarıyla yakinen ilgilenen Ak Parti Erzurum Milletvekili ve Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, okul, derslik, yurt ve öğrenci sayısının artırılmasında önemli emek harcadı. Daha öncesinde İmam Hatip Lisesi 6 iken, ERZİMDER, İmam Hatip Okullarına yönelik çalışmalar yapan STK'lar ve İmam Hatip Platformu ile yürütülen ortak çalışmayla sayı 21'e yükseldi. Bu sayının yine de ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Dr. Yavilioğlu, bu yönde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin'in de destekleriyle birçok İmam Hatip Okulunun ve yurtların 2014 Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programına alındığını ifade eden Dr. Yavilioğlu, şunları söyledi:

"2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programına ilimizin Yakutiye, Şenkaya, Hınıs, Karayazı, Çat, İspir gibi ilçelerimize pansiyonlarıyla beraber yapılmak üzere 6 İmam Hatip Lisesi yapımı kararını çıkarttık. Bu okulların pansiyonlarıyla beraber ihaleye çıkış bedelleri ise yaklaşık 60 Milyon TL'dir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum ili yatırım programına alınan tüm okulların ihalelerini, Erzurum Valiliği YİKOB marifeti ile hamdolsun bitirdik. Türkiye'de 2014 yılında, Büyükşehirler ölçeğinde YİKOB olarak okul ihalelerini tamamlayıp bitiren birkaç ilden biri olduk şükürler olsun. Bu konuda ciddi emek harcayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin tüm personellerine çok teşekkür ediyorum."

"Yaptıklarımızla sınırlı kalmadık"

28 Şubat'ta kapatılan İmam Hatipler'in ortaokul bölümünün önündeki engellerin kaldırıldığına dikkat çeken AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum'un her dönem İmam Hatip okullarına sahip çıktığını ifade etti.

Her türlü teknik ve donanıma sahip okulları inşa ettiklerini ve edeceklerini dile getiren Dr. Yavilioğlu, "Bizim yaptığımız çalışmalar sadece İmam Hatip Liseleri ile sınırlı kalmadı. İmam Hatip Orta Okulları ile ilgili de çok önemli çalışmalar yaptık elbette. 28 Şubatta en büyük operasyon İmam Hatipler'in Ortaokul bölümlerine yapıldı. İmam Hatip Okulların açılmaması yönündeki engeller; halkımızın beklediği ve özlediği, hükümetimizin çıkardığı eğitimde 4+4+4 modeli ile kaldırılmış oldu. Biz Erzurum'un tüm ilçelerinde, bazılarında birden fazla olmak üzere, İmam Hatip Orta Okullarını açtık. Bu yılda yine okulları ve yurtları fiziki anlamda iyileştirme, projelendirme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Yavrularımızın içerisinde rahat ve huzurlu olacağı ve her türlü teknikle donatılmış modern okullar yapacağız inşallah. Tıpkı Liselerde yaptığımız gibi" dedi.

İşte yapılan çalışmalar

Yavilioğlu, "İmam Hatip Okulları platformu, İmam Hatip Okulları için çalışan STK'lar ve ERZİMDER ile 3,5 yıldan beri istişareli olarak yapılan çalışmaların istatistiki olarak özetle şöyle açıklanabileceğini" söyledi;

• İmam Hatip Lisesi sayısı 6 dan 16 ya çıkarıldı. Bu sene ihalesi tamamlanan 5 okulla birlikte sayı 21'e ulaşacaktır.

• İmam Hatip Lisesine giden öğrenci sayısı 3.271' den 8.541' e yükseltildi.

• İmam Hatip Orta Okulları tüm ilçelerimizde, bazılarında birden fazla olmak üzere, açıldı.

• İmam Hatip Orta Okul öğrenci sayısı 1.041' den 3.562'ye, derslik sayısı 55'den 97'ye yükseltildi.

• İmam Hatip Liselerinde derslik sayısı 91'den 402'ye ulaşmıştır.

• İmam Hatip Okullarının pansiyon kapasitesi 605'ten 2.133'e çıkartılmıştır.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi tüm bu çalışmalarımız Erzurum'a elbette yeterli değil. İmam Hatip Okulları Platformu ve ERZİMDER eliyle yaptırdığımız bir anket bize şunu söylüyor; Hali hazırda İmam Hatip Okullarına giden öğrenci sayısı talebin 1/3 ü kadardır. Yani biz hala İmam Hatip Okullarını tercih eden 3 veliden birinin talebini ancak karşılayabilmişiz. Dolayısıyla daha yapacak çok işimiz var. 3,5 yıldan beri yaptığımız çalışmaların tamamını değerlendirdiğimizde önemli bir mesafe kat ettiğimiz ortadadır fakat daha fazla çalışmalıyız. Bundan sonra yapacağımız etkili ve kolektif çalışmalarla bu açığımızı en kısa zamanda kapatacağımıza inanıyorum." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmam Hatip Okulları 16'ya Öğrenci Sayısı 8 Bin 541'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement