Ilo'dan Ordu'ya Takdir - Son Dakika
Güncel

Ilo'dan Ordu'ya Takdir

Ilo\'dan Ordu\'ya Takdir

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) Heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İLO Türkiye Temsilciliği ortaklığında yürütülen ‘Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi’ model projesi kapsamında, Ordu’da yürütülen çalışmalarla ilgili toplantı ve saha ziyaretlerinde bulundu.

26.08.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) Heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İLO Türkiye Temsilciliği ortaklığında yürütülen 'Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi' model projesi kapsamında, Ordu'da yürütülen çalışmalarla ilgili toplantı ve saha ziyaretlerinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanı Hicret Bozoklu, CSGB Çalışma Genel Müdürlüğü Kıdemli Uzman Lütfiye Karaduman, İLO Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Saha Koordinatörü Doç. Dr.Murat Gürkan Gülcan, Hak-İş Temsilcisi ve Proje Uzmanı Şahin Serim, Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Sanayi Kuruluşu (CNOBISCO) Genel Sekreteri Sabine Nafziger, Storck Firması Temsilcisi Andrea Moritz'den oluşan İLO Çalışma Heyeti, toplantı ve saha ziyaretlerinde edindikleri bilgi ve aldıkları sonuçlar hakkında bilgi vermek üzere Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

"ORDU'DAKİ UYGULAMA BAŞARILI OLDU"

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay, fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesi için Ordu'da başlatılan çalışmaların çok olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Ordu'da 2 yıldır sürdürülen çalışmalarda çok olumlu sonuçlara ulaştıklarını belirten Kocabay, "Sadece tarım işçilerinin geldiği yerlerde değil, göç veren illerimizde de müdahil olduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde işçi ve işveren sendikaları kuruluşlarının da desteğiyle sadece fındık özelinde değil, mevsimlik tarımdaki hareketliliğe, çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik devlet politikasını çocuk işçiliğiyle birlikte de değerlendirilecek şekilde desteklemek üzere yol alıyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü, İstihdam Politikaları Daire Başkanı Hicret Bozoklu da Ordu'da yürütülen projenin herkese cesaret verdiğini söyledi. Bozoklu, "Gerçekten projeler başlıyor, birkaç yıl sonra unutuluyor. Ama Ordu'da başlayan bu proje, herkese cesaret verdi. İlk defa böyle özel sektör, sivil toplum örgütü, devletin yaptığı bu proje sahiplenildi" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Sanayi Kuruluşu (CAOBISCO) Genel Sekreteri Sabine Nafziger ise çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda Ordu'da önemli bir ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, "Çocukların gerçekten bahçelerde, tarlalarda ebeveynlerin yanında değil, okullarda olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"FINDIKTA ÇOCUK İŞÇİLİĞİ ÖNLEDİK"

Fındık tarımında çocuk işçiliğini önlemek için çok ciddi tedbirler alındığını belirten Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Ordu'ya fındık toplamak amacıyla gelen mevsimlik tarım işçilerinin barınma, konaklama ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için valiliklere ve kaymakamlıklara ödenekler gönderildiğini, bu ödenekler ile kamp alanları, içinde suyu, elektriği olan insanların güvenle kalabileceği modern barınma yerleri oluşturulduğunu vurguladı.

Bu alanlarda çocuklar için eğitim ve eğlenme yerleri yapıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Biz yavrularımızı okullarda, oyun bahçelerinde görmek istiyoruz. Onların gözyaşları ve teriyle oluşturulacak ekonomik değer bile bizim için utanç verici olur. Böyle bir şeyi asla istemeyiz. Böyle bir devlet politikası da olmaz. Vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütleri de buna karşı çıkar. Türkiye artık bu bilinç düzeyine ulaştı. İnşallah o çocuklarımız yaşlarının gereği olan davranışlarda bulunsunlar, eğlensinler, dinlesinler, oynasınlar ve okullarda eksik kalan eğitimlerini burada hocalarımızın fedakarlıkları sayesinde tamamlasınlar, biz bunu arzu ediyoruz. Bu iş için de çaba içerisindeyiz" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ilo'dan Ordu'ya Takdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement