İllerarası Binicilik Engel Atlama Yarışması - Son Dakika
Yerel

İllerarası Binicilik Engel Atlama Yarışması

İllerarası Binicilik Engel Atlama Yarışması

İllerarası Binicilik Engel Atlama Yarışması kapsamında gerçekleştirilen son gün yarışmalarında Valilik Kupasını Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupasını Sencer Horasan kazandı.

08.12.2014 10:20  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Binicilik Federasyonu faaliyet programında yer alan ""İllerarası Binicilik Engel Atlama Yarışması" kapsamında gerçekleştirilen son gün yarışmalarında Valilik Kupası ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupasını Sencer Horasan kazandı.

Atlıspor Kulübü'nde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan yarışmaya Adana'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Gaziantep ve Eskişehir'den toplam 67 binici katıldı.

Adana Valiliği Kupası koşusunda "Aron" isimli atıyla İstanbul Samandıra Atlıspor Kulübü'nden Sencer Horasan birinciliği, "Wiseccrack" isimli atıyla İstanbul Atlıspor Kulübü'nden Sencer Can ikinciliği, "Paulo Pocalino" isimli atıyla yine Samandıra Atlıspor Kulübü'nden Sencer Horasan üçüncülüğü elde etti.

Dereceye girenlere ödüllerini Vali Mustafa Büyük, Binicilik Federasyonu Başkan Vekili Atıf Bülent Bora, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Adana Atlıspor Kulübü Başkanı Namık Kemal Güngören verdi.

SENCER HORASAN EN BAŞARILI BİNİCİ OLDU

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası koşusunda ise "VDL Emmerton" isimli atıyla Samandıra Atlıspor Kulübü'nden Sencer Horasan birinci, "Canpari 1" isimli atıyla İstanbul ferdi yarışmacı Uğur Yılmaz ikinci, "Unlimited Layd" isimli atıyla ferdi yarışmacı Senem Kibar üçüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren binicilere kupasını ve diğer ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim Daire Başkanı Metin Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Atlıspor Kulübü Başkanı Namık Kemal Güngören verdiler.

Müsabaka sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın gönderdiği mesaj okundu, ayrıca Bakan Kılıç ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün çelenk gönderdikleri dikkati çekti.

ADANA ATLISPOR TESİSLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Binicilik Federasyonu Başkan Vekili Atıf Bülent Bora, Akdeniz Oyunları için tamamen yenilenen Adana Atlıspor Kulübü'nü çok önemsediklerini, bu gibi çağdaş tesislerin sayısının artması gerektiğini belirterek,konuşmasında şunlara ver verdi:

"Akdeniz Oyunları'nda karantina nedeniyle Adana'da biniciliği yapamadık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz var. Bunun olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Türkiye'nin hatta Balkanların en iyi tesisinde uluslararası binicilik yarışmaları yapmayı hedefliyoruz. İlk etapta İslam Oyunları ve Ortadoğu ülkelerinin katılacağı yarışlar yapabiliriz. Bu kapsamda Avrupa'dan atlar gelmeyebilir. Sorun çözümlenirse Adana'da önemli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Organizasyon konusunda büyük desteğini gördüğümüz İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Atlıspor Kulübü Başkanı Namık Kemal Güngören ile yönetim kurulu üyelerine diğer hizmeti geçenlere teşekkür ederim." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İllerarası Binicilik Engel Atlama Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement