İlkokul Öğrencisinin Ölümüne İlişkin İddianame - Son Dakika
Güncel

İlkokul Öğrencisinin Ölümüne İlişkin İddianame

İlkokul Öğrencisinin Ölümüne İlişkin İddianame

Tarık Üngür'ün, Zeytinburnu'ndaki bir site içinde servis aracının altında kalarak hayatını kaybetmesine ilişkin 3 kişi hakkında ''taksirle ölüme neden olmak'' suçundan 6'şar yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

20.01.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'ndaki bir site içinde ilkokul öğrencisi Tarık Üngür'ün servis aracının altında kalarak yaşamını yitirmesine ilişkin 3 kişi hakkında "taksirle ölüme neden olmak"tan 6'şar yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, maktul Tarık Üngür'ün Güngören'deki bir okulun 3. sınıf öğrencisi olduğu, okula şüpheli Hasan Ferit'in kullandığı servisle gidip geldiği ve bu araçta diğer şüpheli Medine Öğünç'ün hosteslik yaptığı anlatıldı.

İddianamede, 20 Kasım 2014'te Tarık Üngür'ün okul çıkışında servise binerek Zeytinburnu'ndaki evine gittiği, şoför Ferit'in, Üngür'ü sitenin giriş kapısında indirdiği belirtildi.

Başka bir öğrenci servis aracını kullanan şüpheli Salih Turgan'ın site içinde geri manevra yaptığı sırada, arkasında yürüyen Üngür'e çarparak üzerinden geçtiği ve bir süre sonra aracı durdurduğunda Üngür'ü aracın önünde yerde yatar vaziyette gördüğü kaydedildi.

İddianamede, Turgan'ın ifadesinde, olay günü asıl şoförün rahatsızlığı nedeniyle servis aracında geçici olarak çalıştığını, sitenin giriş-çıkışının çok dar ve ters olması dolayısıyla manevra alanı bulunmadığını söylediği aktarıldı.

Turgan'ın, "Aracın arkasını gösteren kamera sistemi vardı. Aynalar ve kamerayı kontrol ettiğimde aracın arkasında kimse bulunmamaktaydı. İçerideki çocuklar yaramazlık yaptığından aracı durdurarak hostesle çocukları uyardık. 5-6 metre geri gittikten sonra çocukları indirmek için durdum. O sırada aracın ilerisinde bir çocuğun yerde yattığını gördüm. Çocuğun 4. blokun balkonundan düştüğünü zannettim. Çevreden yardım istedim. Güvenlik yardıma geldi. Polis ve ambulansı aradım. Polis geldi. Tamponda kan izleri olduğu ve çocuğu benim ezmiş olabileceğimi söylemeleri üzerine polis merkezine geldim. Çocuğa çarptığım anı, minibüsteki çocukların bağırma sesinden dolayı duymadım ve hatırlamıyorum" dediği belirtildi.

Tarık Üngür'ün annesi Zahide Üngür'ün ise sözleşme gereği servisin çocukları binanın kapısına kadar getirip bırakma zorunluluğu olduğunu belirterek, "Ancak birkaç kez çocuğumu sitenin dışında bırakmaları nedeniyle servis şoförünü uyardım. Kendisine, çocuğumu sitenin içerisine girip kapının önünden almasını ve oraya bırakmasını söyledim. Hem oğluma çarpan servis şoföründen hem de defalarca uyarmamıza rağmen oğlumu binanın önüne getirmeyip sitenin dışında indiren bizim servis şoförü ve hostesinden şikayetçiyim" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

İddianamede, şüpheliler Salih Turgan, Medine Öğünç ve Hasan Ferit'in "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6'şar yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Davanın duruşması ileriki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlkokul Öğrencisinin Ölümüne İlişkin İddianame - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement