İlkim Karaca: Cem Karaca'nın Son Sözü "Allahuekber" Oldu - Son Dakika
Magazin

İlkim Karaca: Cem Karaca'nın Son Sözü "Allahuekber" Oldu

Türk Rock Müziğinin usta ismi Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca "Bir pazar günü sabaha karşı "Allahuekber" diyerek bu dünyadan göçtü" dedi.

09.02.2016 09:34  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Rock Müziğinin usta ismi Cem Karaca, ölümünün 12'nci yıldönümünde şarkılarıyla anıldı. Cem Karaca'yı sevenlerine anlatan eşi İlkim Karaca, "Bir pazar günü sabaha karşı Allahuekber diyerek bu dünyadan göçtü" dedi.

Anadolu Rock Müziğinin kurucularından olan merhum sanatçı Cem Karaca, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Akatlar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eşi Özlem Hazinedar, Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sanatçı dostları Erol Evgin, Mehmet Soyarslan, Melihat Gülses, Grup Gündoğarken ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda usta sanatçının unutulmaz eserleri Erol Evgin, Grup Gündoğarken ve birçok isim tarafından seslendirildi. Gecede söz alan Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, sevenlerine Cem'i anlattı.

"ÖZAL'IN KARACA'YA VERDİĞİ ÖZGÜRLÜK, BENİ ÖZAL SEVGİSİYLE BULUŞTURDU"

Gençlik dönemlerindeki Cem Karaca hayranlığını anlatan Başkan Murat Hazinedar, "12 Eylül simgelerinden biri oldu Cem Karaca. 12 Eylül Özal döneminde tabii ki onun gelişi Türkiye'de demokratikleşmenin simgelerinden biri haline geldi. Ben de bilincimin geliştiği dönemde onun gelişine alkış tutanlardan oldum. Özal'ın da o atağına acayip meftun olan bir adamdım. Cem Karaca'ya verdiği özgürlük beni Özal sevgisiyle buluşturdu" şeklinde konuştu.


"CEM KARACA BÜTÜN DÖNEMLERDE KALBİMİZİN BAHARI"

Cem Karaca'nın gönüllerde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar ise, "Bir döneme damgasını vuran sanatçı diye bir tabir vardır. Cem Karaca bir dönem değil tüm dönemlerde kalbimizin güneşi ve baharı olmayı başarmış bir isimdir" ifadelerini kullandı.

"KARACA'NIN SON SÖZÜ ALLAHUEKBER OLDU"

Cem Karaca'nın son anlarında yanında olduğunu dile getiren eşi İlkim Karaca, "Cem Karaca bir pazar günü sabaha karşı son sözü 'Allahuekber' diyerek bu dünyadan göçtü. Başka insanların derdini kendi derdi gibi bildi. Çok şiirler yazdı. Ama son sözü Allah huzuruna giderken Allahuekber oldu. Ben de ömrümde ilk kez bir ölüme tanıklık ettim" dedi.

"O BİR KENT OZANIYDI"

Cem Karaca'yı 'kent ozanı' diye tanımlayan Erol Evgin ise, "Bir kent ozanıydı. Kentin türküsünü seslendirdi. Türk Pop Müziğine önemli katkıları oldu. Çok önemli bir kayıp. Şarkıları klasik olacak. Yüzyıl daha söylenir diye düşünüyorum. Bir Namus Belası'nı ancak bir ozan yazabilir "diye konuştu.


İlkim Karaca: Cem Karaca\'nın Son Sözü "Allahuekber" Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin İlkim Karaca: Cem Karaca'nın Son Sözü 'Allahuekber' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Zırlamayın reziller.: aç mı kalmış bu kadın? Allahın ismi ile akepeye yalakalık yapmaya mı çalışıyor? 6 23 Yanıtla
  • ad: başka zaman medeni insanlar bizler din dil ırk ayrımı yapmayız derler ama hepsi burada mübarek din boyutu beni alakadar etmez belki müslüman belki yahudi belki hindu ama tek bildiğim CEM KARACA çok güzel bir sanatçıydı bir müslüman olarak söylenecek üzerimize düşücek tek söz Allah günahlarını affetsin geride kalanlarına sabır versin HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR. 23 0 Yanıtla
  • M.Õ ( Milattan Önce ): Cem karacayı severim..ama ,,allahuekber ,,dediği icin şimdi cennete mi girdi demek istiyorsunuz....o zaman herkes her kötuluğü yapsin, õlürken,, allahuekber ,, desin, bittimi yani??? 3 17 Yanıtla
  • Hansel: YALAN Bİ YUDUM RAKİ VER DEMİŞTİR CHP ZİHNİYETİ 1 18 Yanıtla
  • Rojek: Akpliler cehnemi doldurmuşlar demeki. Yer kalmayinca. Oda. Tekbir getirerek cenete yolculuk yapmış 1 8 Yanıtla
  • AMMEDLİ YUSUF: Cem baba,Cem Sultan vede Güzel İnsan Hayatın boyunca ezilenin ve yoksulun sözü oldun.Onurlu yaşadın,Şerefinle sabırla çırpındın,Efendiydin,namusluydun,şerefliydin,Sahibin olan yaratıcı senden hoşnuttu.Birini sana sahip çıkmaya görevlendirdi,Muktedir olan Allah "Ben istediğme veririm" dediği üzere sen onun istediğindin.Allaha yemin olsunki Sen karaca 1 Milyon Müslmanla iki kefeye konsan ben dahil hepimizden ağır basardın.şahadettine şahidiz.Gittiğin yerler bizede nasip olsun.İmanın makbul olsun. 8 1 Yanıtla Minik: Yazık mirasmı bıraktı sana 0 0
  • hopdedik: Cem karacayı severim...ama ,,allahuekber ,, dedi diyerek ,onun ustünden reklam yaparak, para kazanmak isteyenler var bence...allahuekber ???? 0 5 Yanıtla
  • Cann23: Yuhhh be millet ne hale geldi yalancılar 0 4 Yanıtla
  • Seda_42: Insanı görünüşüyle yargılamamak lazım demekki Allah rahmet eylesin 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.


Advertisement