İlim Yayma Cemiyeti'nin Yaz Kursu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

İlim Yayma Cemiyeti'nin Yaz Kursu Sona Erdi

İlim Yayma Cemiyeti\'nin Yaz Kursu Sona Erdi

İlim Yayma Cemiyeti Manisa şubesi tarafından 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 ay süren Yaz Okulu, Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen geceyle sona erdi.

16.08.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlim Yayma Cemiyeti Manisa şubesi tarafından 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 ay süren Yaz Okulu, Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen geceyle sona erdi. Törende 11 yaşındaki Emre Gülfidan, okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle katılımcıları büyüledi.

Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen kapanış törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Başkanı Kenan Tokgöz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve veliler katıldı.

Yaz Okulu'na 300 öğrencinin katıldığını kaydeden İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, öğrencilere Kuran-ı Kerim'in yanısıra dini bilgiler öğretilirken, aynı zamanda sosyal ve sportif faaliyetlerde de bulunduklarını kaydetti. İlim Yayma Cemiyeti'nin 1951 yılından bu yana hizmet verdiğini belirten Başkan Özgüvenç, milli ve manevi değerlere sahip insanlar yetiştirmek için mücadele ettiklerini söyledi. Manisa'da ise 7 yıldır faaliyette olduklarının altını çizen Özgüvenç, son 3 yıldır da Yaz Okulu'nu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "3 yıl önce açtığımız ilk Yaz Okulu'na 40 öğrenci, geçen seneki Yaz Okulu'na 200 öğrenci ve bu seneki kursumuza ise 300 öğrenci katıldı. Manisalılar açtığımız Yaz Okulunu benimsedi, kabul etti. Öğrencilerimiz yüzde 95'i yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'i öğrendi. Bizlere destek olan öğretmenlerimize, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Özgüvenç, verdiği katkılardan dolayı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye plaket takdim etti. Başkan Çelik, İlim Yayma Cemiyeti'nin uzun yıllardır Türkiye'nin manevi hayatına katkılar sağladığını belirterek, yarının mimarı olan bu çocuklara belediye olarak destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, Yaz Okulu'na belediye olarak karınca kararınca destek olmaya çalıştıklarını ifade ederek, gençlerin yetişmesi açısından Yaz Okulu faaliyetlerinin önemli olduğunu vurguladı.

Törende, yaz okulunda gerçekleştirilen faaliyetlerde derece elde eden öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, öğrenciler 2 ay boyunca öğrendiklerini ailelerinin önünde sergileme fırsatı buldu. 11 yaşındaki Emre Gülfidan ise okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle katılımcıları adeta büyüledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlim Yayma Cemiyeti'nin Yaz Kursu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement