Ilgın'da "Hayır Market" Gıda Bankası Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ilgın'da "Hayır Market" Gıda Bankası Törenle Açıldı

Ilgın\'da "Hayır Market" Gıda Bankası Törenle Açıldı

Ilgın'da "Hayır Market" gıda bankası törenle açıldı.

19.08.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ilgın'da "Hayır Market" gıda bankası törenle açıldı.

Ribat İnsani Yardım Derneği Ilgın Şubesindeki Hayır Market'in açılışına, Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyid Mehmet Duman, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Dündar, Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyid Mehmet Duman, açılışta yaptığı konuşmada, Ribat'ın 30 yıldır Konya merkezli olarak çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Konya merkezde aşevleri olduğunu ancak Konya dışında da mazlum Müslüman coğrafyalara da bu hizmeti taşıdıklarını ifade eden Duman, "Örneğin Sudan'da 6 bin yetime günlük yemek çıkartıyoruz. Gazze, ve Bosna Hersek'te de buna benzer hizmetlerimiz var. Ilgın'da da Belediye tarafından gelen teklifi değerlendirdik ve bugün burada yoğun bir katılımla hizmete açıyoruz. Veren elin alan eli görmediği, kimsenin rencide olmadığı köprüyü Ilgın'da kuruyoruz" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise komşusu açken tok yatmanın insanlık değeriyle bağdaşmadığına inanan bir Peygamberin ümmeti olduklarını vurgulayarak, "En önemlisi de Türkiye, İslam coğrafyası sürekli birbirine yardım eden birbirlerinin desteği ile yaşamını daim ettirenleriz" dedi.

Konuşmalarının ardından yapılan dualarla marketin açılışı gerçekleştirildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ilgın'da 'Hayır Market' Gıda Bankası Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement