İlçelerin Yol Sorununa Neşter Vuruluyor - Son Dakika
Yerel

İlçelerin Yol Sorununa Neşter Vuruluyor

İlçelerin Yol Sorununa Neşter Vuruluyor

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Çorum’a gelerek AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti.

04.05.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Çorum'a gelerek AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti.

Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen ziyarette Turhan, ilçe belediye başkanları ile bir araya gelerek ilçelerde yaşanan yol sorunları hakkında bilgi aldı. Belediye başkanlarının taleplerini tek tek dinleyen Turhan, toplantı sonrası bir açıklama yaptı.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, ilçelerin yollarla ilgili talepleri bir plan dahilinde karşılayacaklarını dile getirdi.

Karayolları'nın Çorum'da devam eden yatırımlar ve projelerinin bulunduğunu hatırlatan Genel Müdür Turhan, bunları bir an önce tamamlayarak, proje aşamasında olan yollarında ihalesini bir an önce gerçekleştirip Çorum'un alt yapısına kazandırmaya çalışacaklarını söyledi.

Çorum'un konumu itibariyle Karadeniz ve İç Anadolu arasında önemli bir kavşak noktası olduğunu dile getiren Turhan, "Çorum- Osmancık bölünmüş yol ihalesini yaptık. Çorum- İskilip arasında yol iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Alaca- Sungurlu hattında çalışmalarımız devam ediyor. Havaalanı ek bağlantı yolu ihale edildi. Kamulaştırma ile ilgili çalışmalar ise en kısa sürede tamamlanacak. İskilip- Çankırı karayolunun ihalesi yapıldı. Burasının da yapım çalışmalarına başlayacağız. Yine bakım-onarım çalışmaları kapsamında Çorum'un ilçelerindeki şehir geçişlerinde mevcut satih kaplama olan yollarımızı daha uzun ömürlü ve daha konforlu hale getiriyoruz. Yollarımızın standardını daha da iyileştirip, geliştirip hizmete alacağız. Projesi tamamlanmak üzere olan Ortaköy yolunun ihalesine çıkacağız. Tokat-Alaca üzerinden Ankara'ya bağlayan, Tokat-Zile-Alaca güzergahının ihalesini yapacağız. Bunlar bölünmüş yol olarak yapmayı planladığımız güzergahlardır. Kargı ilçemizde Saraydüzü'ne bağlanan yolumuz var. Buranın da sıcak karışımlı asfalt yaparak standardını yükselterek, ulaşıma açtık. Bazı noktalarda noktada heyelan var. Bu alanlarında heyelanları önleme çalışmaları yapılacak. Osmancıkta yan yollar projelendirildi. Önümüzdeki günlerde Osmancık geçiş yolu ve yan yolları da inşa edip hizmete açacağız. Şehir içi ve şehirler arası trafiği ayırdıktan sonra daha güvenli bir ulaşım sağlanacak" dedi.

Gerek Çorum'da gerekse ülke genelinde karayollarında ulaşım standardının yükselmesinde, bölünmüş yo ağının genişlemesinde katkı sunan ve kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve kabine üyeleriyle, yereldeki yöneticiler ve tüm paydaşlara teşekkür eden Turhan, "Bizim yalnız başımıza bir şey yapmamız mümkün değil. Maliyetli projeler ve hizmetler bunlar. Yol, en fazla arazinin kullanıldığı yatırımların başında geliyor. Bir yol yaparken kilometrelerce kamulaştırma çalışması yapmak durumunda kalıyorsunuz. Bunların planlanmasında, hizmete alınmasında yöneticilerimiz büyük desteği var. Bundan faydalananların duasında da onlarda faydalanıyor" ifadelerini kullandı.

100 YILLIK SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, 100 yıllık sorunları çözüme kavuşturduklarını söyledi.

2011 yılında da İskilip'ten seçim startını verdiklerinde Karayolları yetkilileri ile yollar konusunda birlikte inceleme ve çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Uslu, Turhan'a Çorum'a gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yolun medeniyet olduğunu vurgulayan Uslu, Çorum'dan Kuzey-Güney, Doğu-Batı aksını birbirine bağlayan iki otoyolumuz olacağını belirterek, bunun kentin metropol iller başta olmak üzere diğer illere ulaşımını kolaylaştırırken, üretilen ürünlerin pazarlara daha kolay ve hızlı ulaşmasına olanak sağlayacağının altını çizdi.

Uslu, hızlı tren ve yük treni projesinin yanı sıra sulama projelerinin de hayata geçmesiyle birlikte Çorum geleceğe daha güvenli hazırlanmış olacağını vurguladı.

Sorunların çözümünde valilik, belediye, kamu yöneticileri ve siyasilerin bir ekip ve takım ruhuyla çalışma yaptığını anlatan Uslu, "Biz sorunları asgari indirmeye, yaşam standartlarını yükseltmeye, imkanları en rasyonel biçimde kullanmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de bize oy veren, ya da vermeyen hiç kimseye ayrım yapmaksızın her ilçemize aynı süratle ve adil hizmet götürüyoruz. Buda bizim insanımıza bakışımızın aynı zamanda vatanımıza ve milletimize karşı sorumluluğumuzun bir göstergesidir" dedi.

TÜRKİYE'DE YENİLENMEDİK YOL, ULAŞILMADIK KÖY, KASABA KALMADI

Karayolları konusunda 'durmak yok, yola devam' sloganı ile Türkiye'de yenilenmedik yol, ulaşılmadık köy ve kasaba kalmadığına dikkat çeken Uslu, "Otoyol ağımız genişlemiştir. Aynı zamanda duble yollarımızın miktarı geçmişe kıyaslanamayacak oranda artmıştır. Böylece medeniyet yolu, karayollarının da önceliği haline gelmiştir. Karayollarında yapılan çalışmalar illerimizin yeni yollara kavuşması, yeni pazarlara açılması, ulaşımın daha rahat sağlanmasının ötesinde özellikle ölümlü kazalar başta olmak üzere trafik kazalarını azaltan olumlu bir etki yapmıştır. Ülkesini seven, heyecanlı bir bürokrat takımı bütün bu işleri yerel imkanlarla götürmeye çalışmaktadır. Türkiye'yi borçlandırmadan yapılan yatırımlar son derece takdire şayandır. Türkiye'nin en çok övündüğü iki programı vardır. Birisi sağlıkta dönüşüm projesidir. Diğeri de karayollarının yaptığı çalışmalarıdır" şeklinde konuştu.

Toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, AK parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ve ilçe başkanları katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlçelerin Yol Sorununa Neşter Vuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement