İlçelere Şehir Konakları Kazandırılıyor - Son Dakika
Güncel

İlçelere Şehir Konakları Kazandırılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ilk olarak 9 ilçede başlattığı şehir konaklarının yapımı devam ediyor.

30.07.2015 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelere kazandırdığı şehir konaklarının yapımı devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in bahar aylarında gerçekleştirdiği İlçe Meclisi programlarında temelleri atılan şehir konaklarının yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe merkezlerinin tamamına en az bir kültür merkezi, şehir konağı, spor salonu gibi sözler verdiklerini hatırlatarak, bu kapsamda bazı ilçelerdeki yatırımların başladığını, diğerlerinin ise projelerinin tamamlandığını dile getirdi.

Cihanbeyli, Ilgın, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Çumra, Ereğli, Karapınar ve Kulu'daki şehir konaklarının yapımına başlandığını kaydeden Başkan Akyürek, bu merkezlerin kadınlar lokali olarak hizmet vereceğini, içinde yüzme havuzu, spor salonu, meslek edindirme kurs alanları ve çok amaçlı salonlar bulunacağını vurguladı. Başkan Akyürek, şehir konakları ile insanların yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlarken bilgilenmelerine ve meslek edinmelerine imkan sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Cihanbeyli, Ilgın, Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Çumra, Ereğli, Karapınar ve Kulu'daki şehir konakları yıl içinde tamamlanacak. Yapımı devam eden 9 şehir konağı 26 milyon liraya mal olurken; diğer ilçelere de kısa süre içinde şehir konakları kazandırılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlçelere Şehir Konakları Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement