İlçe Otoparkları 1 Ay Daha Boş Kalacak - Son Dakika
Güncel

İlçe Otoparkları 1 Ay Daha Boş Kalacak

İlçe Otoparkları 1 Ay Daha Boş Kalacak

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısında Turgutlu ve Kula ilçelerinin kapalı otoparklarının Büyükşehir'e tahsis edilmesi teklifi, AK Parti grubu tarafından komisyona havale edildi.

11.02.2015 15:42  Güncelleme: 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teklifin komisyona havalesiyle otoparkların 1 ay daha boş kalacağına dikkat çeken Başkan Ergün, bunun kamu zararı doğurduğunun altını çizdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nca teklif edilen Turgutlu ve Kula ilçelerindeki otoparkların Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi konusu, AK Parti Grubu tarafından komisyona havale edildi. Teklif üzerine söz alan Yunusemre Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çerçi, 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu'nun 23f bendine dayanarak, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin otopark gelirlerinden ilçe belediyelerine nüfuslarına göre pay etmesi gerektiğini öne sürdü. Çerçi'nin bu iddiasına yanıt veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, İçişleri Bakanlığı'nın mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan otoparkların gelirinin büyükşehire ait olduğu yönünde görüşünün olduğunu hatırlattı.

AKP'den 'otoparkları özel sektöre ihale edin' teklifi

Turgutlu ve Kula'da bulunan otoparkların bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Kamu zararı oluşmaması açısından bu şart. Orada personelin yetkilendirilmesinin yapılıp, çalışmalara başlanılması gerekiyor. Bu komisyona giderse, bana göre zaman kaybı olur. Bu mevcut otoparkların 1 ay daha boş kalacağı anlamına gelir" dedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin otoparklardan kazanç elde edemediğini savunan AK Parti Grup Başkan Vekili Zülfikar Gürcan, tüm otoparkların özel sektöre ihale edilmesini teklif etti. Bu teklife tepki gösteren Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin para kazanmak için değil, trafiğin sirkülasyonunun sağlanması için otopark hizmeti verdiğini vurguladı.

Kula için bu karar elzemdir

İlgili madde üzerine söz alan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise, "Kula'daki otopark, yeni bir otopark. Yaklaşık 3 aydır boş ve bakımsız durumda. Neticede bir sahibi olması lazım. Bir an önce bunların sonlandırılması lazım. Aylardır bekliyoruz. Geniş bir alan, orada sıkıntılarımız var. Kula için bu karar elzemdir. Çünkü bundan 1 ay önce orada bir kaza da oluştu" dedi. Konuşmaların ardından ilgili tekliflerin Trafik ve Ulaştırma Komisyonu'na devredilmesi kararı, MHP ve CHP grubunun ret oylarına rağmen, AK Parti grubunun oyçokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlçe Otoparkları 1 Ay Daha Boş Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement