İlçe Jandarma Komutanının Kritik Kararı Felaketi Önlemiş (2) - Son Dakika
Güncel

İlçe Jandarma Komutanının Kritik Kararı Felaketi Önlemiş (2)

İlçe Jandarma Komutanının Kritik Kararı Felaketi Önlemiş (2)

Yangından GERİYE ACI KALDI Çorum'un Bayat İlçesi Çukuröz Köyü'nde çıkan yangında evi kül olan 2 çocuk babası 47 yaşındaki Cemal Bircan'ın, 37 yıl sonra aynı kaderi ikinci kez yaşadığı ortaya çıktı.

17.11.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yangından GERİYE ACI KALDI

Çorum'un Bayat İlçesi Çukuröz Köyü'nde çıkan yangında evi kül olan 2 çocuk babası 47 yaşındaki Cemal Bircan'ın, 37 yıl sonra aynı kaderi ikinci kez yaşadığı ortaya çıktı. 1977 yılında çıkan ve 17 evin hasar gördüğü yangında baba evi yanan Bircan son yangında da evini kaybetti. İlk yangından sonra çok zor günler geçirdiklerini söyleyen Cemal Bircan, "Babam, annem ve kardeşlerimle birlikte yaşadığımız evde ben 10 yaşındayken yangın oldu. O zamanda köyde birçok yanmıştı. Çok zor günler yaşadık. Evlendim kedime bir yuva kurdum. Şimdi tırnaklarımla kazıyarak yaptığım bu evde yandı. Bir talihsizliktir gidiyor. 2 yıl önce Ankara'da bir trafik kazası geçirdim. 45 gün hastanede tedavi gördüm. İç organlarım zarar gördü. Tam durumumu iyileşiyor derken şimdi de evim yandı. Olay gecesi camiden çıkıp eve geliyordum. Alevleri gördüm. Eşim ile iki çocuğumu son anda evden dışarı çıkardım" dedi.

Öte yandan 6 çocuk sahibi ikisi de 41 yaşındaki Kamile- Bayram Okumuş çifti de yangın sonrasında her şeylerini kaybetti. Evi ile birlikte işyeri olan bakkal dükkanının da kül olduğunu dile getiren Bayram Okumuş, "Evim ekmek teknem alevler içinde yandı. Yangının olduğu sırada sadece çocuklarımı ve eşimi kurtarabildim. Evimin yanı sıra bakkalım da yandı. Geçimimi oradan sağlıyordum. 6 çocuğum var. 4'ü okula gidiyor. Yetkililerden yardım talep ediyoruz. Allah rızası için. Devletimiz bize sahip çıksın. Önümüz kış, 6 evladımla açıkta kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyorum" diye konuştu.

Anne Kamile Okumuş, yangın sırasında hiçbir eşya kurtaramadıklarını sadece çocuklarıyla canlarını kurtarabildiklerini belirterek, "6 çocukla ortada kaldık. Yangın sırasında yorganımızı dahi alamadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Başımızı sokacak yer yerimiz bile yok" dedi.

Okumuş çifti İlknur (9), Nurcihan (8), Nurbatu (7), Nisanur (6), Sedanur (4) ve Deryanur (2) isimli 6 kız çocuğuna sahip. Aile geçici süreyle köydeki boş bir eve yerleştirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlçe Jandarma Komutanının Kritik Kararı Felaketi Önlemiş (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement