İl Müftülüğünden Çocuklara Kahvaltı Programı - Son Dakika
Yerel

İl Müftülüğünden Çocuklara Kahvaltı Programı

İl Müftülüğünden Çocuklara Kahvaltı Programı

Antalya İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocukevleri’nde kalan çocuklara kahvaltı programı düzenledi.

21.04.2014 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocukevleri'nde kalan çocuklara kahvaltı programı düzenledi.

Programda, İl Müftülüğünün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocukevleri'ndeki 12- 18 yaş arasındaki çocuklara yönelik "Peygamberimize Mektup Yazma Yarışması"nda dereceye giren çocuklar da ödüllendirildi. Program İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlarken, Din Hizmetlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın ise açılış konuşması yaptı. Aydın, "Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri Peygamberimizin miladi doğum yıl dönümü olan 20 Nisan haftasını Kutlu Doğum Haftası ilan ederek her sene ayrı bir konu belirleyerek o konuyu işlemektedir bu seneki konu ise Hz. Peygamber Din ve Samimiyet, bu konu değişik yönleri ile ele alınacak. Allah Rasülü (s.a.v) bir hadisinde 'Din nasihattır' buyuruyor. Buradaki nasihattan maksat, samimiyettir. Kime karşı Allaha, kitablarına, Peygamberlerine,Ulul emre ve bütün insanlığa karşı samimi olmaktır. İhlas ve samimiyet dinin özüdür, dindarlığın hülasasıdır, ihlas ve samimiyet bütün ibadetlerin, her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygılarından arındırıp sadece Allah rızası için yapılmasıdır. Sadece ibadetlerimizde değil, insani ilişkilerimizde de son derece önemlidir" dedi.

Müslümanın Müslümana karşı samimi, içten ve gönülden davranması gerektiğini de sözlerine ekleyen Aydın, "Komşuluk ilişkilerinde, arkadaşlık iş ve ticaret hayatında, kısaca hayatın her alanında insanlara karşı içten ve samimi davranmak en büyük ahlaki erdemlerdendir" ifadelerini kullandı.

Program sinevizyonu gösterimi, gül dağıtımı ve ödüllerin verilmesi ile son buldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Müftülüğünden Çocuklara Kahvaltı Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement