İkinci Türk Dış Politikası Çalıştayı Antalya'da - Son Dakika
Güncel

İkinci Türk Dış Politikası Çalıştayı Antalya'da

İkinci Türk Dış Politikası Çalıştayı Antalya\'da

21'nci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından Antalya'da düzenlenen 2'nci Türk Dış Politikası Çalıştayı devam ediyor.

06.02.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21'nci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından Antalya'da düzenlenen 2'nci Türk Dış Politikası Çalıştayı devam ediyor.

Konyaaltı'ndaki Porto Bello Hotel'nde dün başlayan 2'nci Türk Dış Politikası Çalıştayı'na dış politika üzerine çok sayıda uzman isim katılıyor. Çalıştayda 21'inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Dr. Haldun Solmaztürk, MHP İstanbul Milletvekili Ekmelettin İhsanoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile çok sayıda akademisyen ve gazeteci yer alıyor.

Çalıştayın ilk iki gününde 'Türkiye- ABD ilişkileri', 'Türk Dış Politikası'nda Ortadoğu: Kim ne için savaşıyor?', 'Türkiye'nin Suriye politikası ve sonuçları', 'Suriye iç savaşında kimliğe dayalı çatışma', 'Türk dış politikasında IŞİD sorunu', 'Çözüm süreci' ve 'Türkiye'nin bölge Kürtleriyle ilişkileri' gibi birçok konu ele alındı.

Çalıştayda Bahçeşehir Üniversitesi'nden Dr. Yasemin Bilgel, Niğde Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Yasin Atlıoğlu, Radikal Gazetesi'nden Fehim Taştekin, Marmara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Barış Doster, Ahi Evran Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serhat Erkmen, TOBB Uluslararası İlişkiler'den Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek ve Hacettepe Üniversitesi'nden Dr. Can Ünver sunum yaptı.

Çalıştayın son günü olan yarın 'Yeni Dış Politika Araçları' başlığı altında ekonomi ve politik perspektiften Türk dış politikasına bakmak, kamu ve enerji diplomasisi konuları ele alınacak. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Türk Dış Politikası Çalıştayı Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement