İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi - Son Dakika
Dünya

İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi

Türkiye ve Yunanistan arasında 14 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan ikinci Kardak krizinin son anda önlendiği iddia edildi. Yaşanan krizin yaklaşık 6 saat sürdüğü belirtildi.

07.02.2016 21:28  Güncelleme: 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kathimerini gazetesi, 14 Ağustos 2015 tarihinde Suriyeli mültecilerin çıktığı Kardak kayalıklarında ciddi bir Türk-Yunan krizi yaşandığını yazdı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin eş zamanlı olarak Kardak kayalıklarına çıkması ile yaşanan krizin yaklaşık altı saat sürdüğü belirtildi. Türkiye ve Yunanistan arasında 14 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan ikinci Kardak krizinin son anda önlendiği iddia edildi. Gazeteye göre olay şöyle gelişti:

"KARDAK ÇEVRESİNDE BİR HAREKETLENME TESPİT ETTİLER"

"14 Ağustos 2015 sabahı Yunan radarları Kardak çevresinde bir hareketlenme tespit ettiler.

"KURTARILMAYI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Kardak kayalıklarına çıkmış olan mülteciler, Kilimli adasındaki Sahil Güvenliği telefonla arayarak, Avrupa'ya gitmek istediklerini ve kurtarılmayı beklediklerini söylediler. Bu olay sonrası hemen Yunan Sahil Güvenlik ve Türk Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye ulaştılar.

"2 ÜLKENİN SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ ADAYA ÇIKTI"

İki ülkenin sahil güvenlik ekipleri Kardak adasına çıktılar ve itişmeler yaşandı. İki ülkenin Sahil Güvenlik ekipleri bölgeden çekilmek istemedi.

"ÇİPRAS ASKERİ GEMİNİN GÖNDERİLMESİNİ İSTEMEDİ"

Hemen tüm bakanlıklara haber verildi. Yunan Deniz Kuvvetleri bölgeye gemi gönderilmesini önerdi. Yunan Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları ile Başbakan Alexis Çipras durumdan haberdar edildi. Savunma Bakanlığı'ndaki kurmaylar, Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait bir teknenin Kardak bölgesine gönderilmesini önerdi. Alexis Çipras bu öneriyi reddetti ve konunun siyasi olarak çözülmesini istedi.

"BAZILARINI KENDİ İSTEKLERİNİN AKSİNE BERABERİNDE GÖTÜRDÜ"

Altı saatlik krizden sonra Türk Sahil Güvenlik ekibi Kardak adasından ayrılırken, arama ve kurtarma operasyonu yapmış olduğunun kayıt altına alınabilmesi için mültecilerden bazılarını kendi isteklerinin aksine beraberinde götürdü. Diğer mültecileri de Yunanlar alarak bölgeden ayrıldılar ve kriz sonra erdi."

İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Tax: Akp oldugu sürece ne ada kalir ne adacik gecmis ola bunlararap sevdalisi Türk degil. 21 11 Yanıtla
  • 66: Kafanıza daş düşse AKP den bileceksiniz ahmaklar. 8 14 Yanıtla
  • Racist: Çıksa ne olcak yunanistanın babası Rusya bile Türkiyeye kafa tutamıyo 13 5 Yanıtla
  • Habip : AKP,Yunanlılara kardakdan daha büyük Adaları verdi.ses çıkmadı. çıkmaz da. merak etmeyin. 10 3 Yanıtla
  • almanci: çocuklar uslu durun bakim :))))))))))))) 6 6 Yanıtla
  • Seda_42: Bitane adam gibi yorum yok yunanlılar başmiş burayida 3 5 Yanıtla ismimi geçen yazmıştım (isgeya ): Siz ne anlarsiniz yorumdan?? Eliniz hamuru ile erkek işine karışmayın 3 2
  • DİKKAT ETmeliyiz: Bizimkiler son zamanlarda cırt pırt Amerika,ya,oraya buraya gidiyorlar.Bana kalırsa Nato bizimkileri öyle bir oyuna getirecek ki, bizi Rusya ile kapıştıracaklar.Rusya,da zaten hazır,õyle bir bahane bekliyor ki,Turkiye,ye vurup,ekonomisini düzeltmek ister.Nato buna önce seyirci kalacak.İş işten geçtikten (Turkiye büyük kayıplar verdikten) sonra,, aaaaa, siz yine kavga mı ettiniz.Ben o hınzıra gösteririm,, misali dalga geçecekler.Ben tarihten ve siyasetten fazla anlamam,ama bunlar benim düşünceler 6 1 Yanıtla
  • gercek: Şamar olanına döndük. 6 1 Yanıtla
  • turki: valla bizimkileri cekmislerdir kesin korkaklar 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement