İkinci El Otomobil İçin Talep Çok, Piyasada "Temiz Araba" Yok - Son Dakika
Ekonomi

İkinci El Otomobil İçin Talep Çok, Piyasada "Temiz Araba" Yok

Dövizdeki yükseliş ve vergi artışı nedeniyle sıfır kilometre otomobiller el yakıyor. Vatandaş ikinci el araca yöneliyor ancak uzmanlara göre piyasada temiz araç yok.

17.04.2015 11:25  Güncelleme: 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sıfır araç fiyatları el yakıyor. Gerek döviz fiyatlarındaki yükseliş, gerekse ÖTV artışı bu araçlara olan ilgiyi azalttı. Vatandaş tercihini ikinci elden yana kullanıyor. Ancak temiz araç bulmak ise neredeyse imkansız.

"İKİNCİ ELE İLGİ BÜYÜK"

Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar ikinci el araçlara ilginin yoğun olduğunu söyledi. Vatandaşın sıfır araç alacak gücünün olmadığını belirtti.

"TEMİZ İKİNCİ EL ARAÇ YOK"

Hazar ikinci el araçlara taleplerde, ilkbaharla adeta patlama yaşandığını anlattı. Ancak vatandaşın aradığı araçların temizini bulmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

"ARAÇ AZ OLUNCA FİYATLAR ARTIYOR"

Rasim Hazar temiz ikinci el araç bulmanın zor olmasından dolayı, olan araçların da fiyatlarının yükseldiğini, bunun piyasayı etkilediğini belirtti.

EN ÇOK KUŞ SERİSİ SATILIYOR

Ucuz olmasından dolayı TOFAŞ'ın Doğan, Şahin modellerinin tercih edilğini belirten Hazar, 5 bin liralık aracın fiyatının 9-10 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

İkinci El Otomobil İçin Talep Çok, Piyasada "Temiz Araba" Yok
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İkinci El Otomobil İçin Talep Çok, Piyasada 'Temiz Araba' Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ali: pazara gidin herkes uçmuş hepsi balon fiyatlar alıcı uyanık olmalı asla değeri olmayan parayı vermeyen suni yükseliş adam 20 liralık arabaya 30 istiyor neymiş piyasa yükselmiş ondan sonra 1 sene uğraşır satamaz sonra gider 20'ye verir almayın arkadaşlar balonculara kanmayın para kolay kazanılmıyor hepsinde değişen boya vardır araştırsanız 29 1 Yanıtla
  • cc: kılometre dusurıyurlar 20 30 ytl yapıyurlar 1 27 Yanıtla
  • Elbistanli : Vatandas akp ye oy vermeye devam etsin bakalim Araba alamasan gemicik alirsin 4 6 Yanıtla
  • hakan: almayın ellerinde patlasın adam 2005 honda civic 35 yazmış bazı denyolar 40 bile yazıyor arabanın piyasası belli en temizi 30'u geçmez bir üst yeni kasa 36-37 yüzüne vuruncada yok efendim biz tok satıcıyız yok piyasası yükselmiş be kardeşim 10 yaşında araba neyin kafası bu almayın arkadaşlar hepsinin elinde patlasın 10 yaşında arabaya bu fiyat vericeğine 10-15 daha ekle git yenisini al bunlar harbi uçmuş paraşütsüz 9 0 Yanıtla
  • C.D.: çok temiz arayan gitsin sıfır alsın . İkinci el araçda mutlaka birşeyler vardır . 5 3 Yanıtla
  • hergele: ulen elbistanlımısın fistanlımısın 10 sene evvel neredeyse at bulamıycaktık hıyarto akp miş mış ne diyon kac doğumlusun 3 5 Yanıtla
  • sahtekarlar: 3-4 sene once 5-6 bin lira olan tofaslar simdi 10-14 arasi degisiyo yav Allah askina 4 senede en az 50 bin km yaptin araban yaslandilca nasil fiyatini artirirsin sen 4 0 Yanıtla
  • manik depresif: Zamanı bol olan biraz arabadan anlayan biriyseniz gidin hasarlı yüksek model araç alın toplayıp binin çok çok ucuza geliyor bizim millet arabanın en ufak boyasında bile hemen vaz geçiyor. Ben 2014 model renault capture full olanı hasarlı 34.000 liraya aldım 5.000 tl masraf yaptım piyasa değeri 58.000 tl olan aracı 39.000 tl ye mal ettim. 3 0 Yanıtla
  • zittiribittiri: Bir tofas aliyorsun bir tofas parasida masraf oluyor. Zaten cok degeri olan arac degil, eskiden calinip satilirdi parcalanilirdi simdi calip depo bitene kadar gezip birakiyorlar depo dolu halde araci birakamiyorsun. Yani derdi cok bu aracin. 2 1 Yanıtla
  • cakallar: Bunlari bilmemde range rover larda cok cakallik donuyor. 2003 model vogue alip makyajlayip 2011 gorunumlu yapip piyasaya suruyorlar. Anlamazsan tabi iyi para bayiliyorsun. 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor
    11:46 Mansur Yavaş: Belediyelerin Borçları İsrafı Gösteriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin toplam borcunun 100 milyarı bulmasını değerlendirdi. Yavaş, lüks belediye binaları yapmanın ve çöp projelere para harcamanın doğru olmadığını belirtti.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekliyor
    11:38 Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınmayı Destekliyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, S.S. Madenler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzalayarak üreticilere 500 balya kaba yem dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, yem bitkisi ekimi yaparak çiftçilere destek oldu.

  • Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesinde Üretime Geçildi
    11:25 Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü Projesinde Üretime Geçildi

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın Düzce Üniversitesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte geliştirdiği Fındık Üreticilerinin Mikro İşletmelere Dönüşümü projesinde üretim aşamasına geçildi. DÜFAM Laboratuvarına kurulan model fabrika ile fındık üreticileri, hasat ettikleri fındıkları işleyerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürebilecekler. Model fabrikanın test çalışmaları tamamlandığında açılışı yapılacak.

  • Şırnak'ta Yer Fıstığı Üretimi Destekleniyor
    11:15 Şırnak'ta Yer Fıstığı Üretimi Destekleniyor

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde başlatılan 'Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor projesi' kapsamında çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı. Projede 30 yer fıstığı üreticisine 2 milyon 250 bin TL değerinde tohum verildi. Dağıtım töreninde konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, tohumların üreticilere bol ve bereketli kazançlar getirmesini diledi.

  • Bursa'da İznik Gölü'nden avlanan gümüş balıkları yurt dışına gönderiliyor
    11:13 Bursa'da İznik Gölü'nden avlanan gümüş balıkları yurt dışına gönderiliyor

    Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçelerinde yapılan gümüş balıkçılığında avlanan balıklar, cips haline getirilerek Yunanistan başta olmak üzere yurt dışına satılıyor. Gümüş balıkçılığı sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılar ağlarını İznik Gölü'ne bırakmaya başladı. Balıkların öncelikli olarak Yunanistan'a ihraç edildiği ve burada cips haline getirilerek satıldığı belirtiliyor. Ancak İznik Gölü çevresinde soğuk hava depo yapılması halinde balıkların Türkiye'de işlenip paketlenebileceği ve yurt dışına gönderilebileceği ifade ediliyor.

  • Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi 460 Engelliye İş Sağladı
    11:13 Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi 460 Engelliye İş Sağladı

    Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), bugüne kadar 460 engelli vatandaşın istihdamını sağladı. İşverenlerle iş arayanları bir araya getiren ESBİM, engelli bireylerin istihdam edilmesine katkı sağlıyor.

  • Mart 2024 Raporuna Göre Türkiye'de Kart Kullanım Detayları
    11:09 Mart 2024 Raporuna Göre Türkiye'de Kart Kullanım Detayları

    Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayınlanan Mart 2024 raporuna göre, Türkiye'de kart kullanımı hızla artmaktadır. Rapor, her beş kartlı ödemenin dördünün temassız olarak gerçekleştirildiğini ve toplam ödeme tutarının 1,2 trilyon TL'ye ulaştığını ortaya koymaktadır. Ayrıca, ülkemizdeki toplam kart sayısı 406,7 milyona yükselmiştir. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar arasında da önemli artışlar yaşanmıştır. Kredi kartlarının sayısı yüzde 17, banka kartlarının sayısı yüzde 10 ve ön ödemeli kartların sayısı yüzde 23 artmıştır. Ayrıca, kartlı ödemelerde internetten yapılan işlemlerde yüzde 135 artış görülmüştür.

  • CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor
    11:08 CHP Milletvekili: Çiftçiden alınan ürünler markette 4 katına satılıyor

    CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, çiftçiden alınan ürünlerin market raflarında 4 katına satıldığına dikkat çekerek, vatandaşların gıdaya erişiminin imkansız hale geldiğini belirtti. Başevirgen, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki farkın 4 kat olduğunu ifade etti. Ayrıca, üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki uçurumun çiftçilerin ve tüketicilerin en büyük sorunu olduğunu vurguladı.

  • Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla
    11:08 Merkez Bankası'nın zararı 8 bakanlığın bütçesinden daha fazla

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Merkez Bankası'nın 818.2 milyar liralık zararının, 8 bakanlığın bütçesinin toplamından daha fazla olduğunu belirtti. Uzun, bu zararın Adalet Bakanlığı bütçesinin 4 katından ve Sağlık Bakanlığı bütçesinden fazla olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu zararın 6 Şubat depremlerinde hesaplanan hasara eşit olduğunu söyledi. Uzun, Türkiye'nin sefalet endeksinde 5. sıraya yerleştiğini ve dar gelirli yurttaşların zor günler geçirdiğini vurguladı.

  • Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, 460 Engelliye İş Sağladı
    11:05 Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, 460 Engelliye İş Sağladı

    İşsizlik sorununa çözüm üretmek amacıyla Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), bugüne kadar 460 engelli vatandaşın istihdamını sağladı. Engelli bireylerin özel olarak görüştüğü mülakatlar sonucunda 30 kişi daha uygun kadrolarda işe alındı.


Advertisement