İki Tekerle Marmaris'e Ulaştı - Son Dakika
Güncel

İki Tekerle Marmaris'e Ulaştı

İki Tekerle Marmaris\'e Ulaştı

Mersin'den "İki Teker Hürriyet" sloganıyla, geçen 13 Temmuz'da bisikletle yola çıkan üniversite öğrencisi Boran Ovayolu, Muğla'nın Marmaris ilçesine ulaştı.

11.08.2014 13:22  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'den "İki Teker Hürriyet" sloganıyla, geçen 13 Temmuz'da bisikletle yola çıkan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Boran Ovayolu, Muğla'nın Marmaris İlçesine ulaştı. Marmaris Atatürk Anıtı önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ovayolu, amacının içinde yaşayan tüm canlılara saygılı kentler yaratılmasına ve bisiklet sporunun yaygınlaşması için farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Mersin Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama 3'üncü sınıf öğrencisi Boran Ovayolu, 28 gün önce çıktığı yolcuğunda, kaliteli yaşam standartları olan ve içinde yaşayan canlıların hür yaşadığı kentler için pedal bastığını belirttti. Ovayolu, özel bir üniversitenin sponsorluğunda, tek başına çıktığı yolculuğunda toplam 2 bin 500 kilometre yol katedeceğine dikkati çekip, "İçinde yaşayan tüm canlılara saygılı kentler yaratmak için çıktığım bu yolda hem geçtiğim yerlerin doğasını ve yerleşimini inceliyor, hem de bisiklet sporuna gereken ilginin gösterilmesi için mesaj vermeye çalışıyorum" dedi.

Tur hakkında teknik bilgiler de veren Ovayolu, 'İki Teker Hürriyet' sloganıyla Mersin'den başladığı ilk turun İstanbul'da biteceğini, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesini kapsayan bir rotada olacağını belirtti. Günde ortalama 55-60 kilometre yol yaptığını anlatan Ovayolu, "Rota kapsamında sırasıyla Mersin, Taşucu, Bozyazı (Tekeli), Anamur, Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Antalya, Olympos, Demre, Kaş, Fethiye, Dalaman, Akyaka, Marmaris, Datça, Bodrum, Didim, Kuşadası (Özdere), Urla, Alaçatı, Çeşme, İzmir, Ayvalık, Edremit, Akçay, Altınoluk, Ezine, Çanakkale, Gelibolu, Lapseki, Bandırma ve son olarak da 30 Ağustos tarihinde İstanbul'a ulaşacağım. 4 gün kamp yapıp bir gün ise pansiyon ya da tanıdıklarımın yanında konaklıyorum. Genellikle sabah saatlerinde seyahat ediyorum" dye konuştu.

AİLESİNİN FOTOĞRAFI GÖZÜ ÖNÜNDE Bisikletinin gidonunda bulunan çantanın şeffaf gözüne yerleştirdiği ailesinin fotoğrafına sık sık bakan Ovayolu, uzun bir seyat olduğunu, bu nedenle özlemini yol boyunca belirli aralıklarla fotoğrafa bakarak giderdiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Tekerle Marmaris'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement