İki İngilizin Daha Suriye'ye Gittiği İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

İki İngilizin Daha Suriye'ye Gittiği İddia Edildi

İngiltere'nin Batı Yorkshire bölgesinden iki İngiliz gencin Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e katılmak amacıyla geçen hafta Türkiye'ye gitmiş olabilecekleri bildirildi.

07.04.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Batı Yorkshire bölgesinden iki İngiliz gencin Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e katılmak amacıyla geçen hafta Türkiye'ye gitmiş olabilecekleri bildirildi.

Batı Yorkshire Polisi, Dewsbury şehrinde yaşayan 17 yaşlarındaki iki genç erkeğin Suriye'ye gittiğinin tahmin edildiğine dair kendilerinde bildirim yapıldığını belirtti.

Batı Yorkshire polisi emniyet müdür yardımcısı Mark Milsom, "İki gencin güvenliğine dair endişeliyiz ve bilgi sahibi olan herkesi bizimle irtibat kurmaya çağırıyoruz. Önceliğimiz bu iki kişinin sağ salim dönmesidir. Aileler büyük endişe duyuyor ve çocuklarının bir an önce evlerine dönmelerini istiyor" dedi.

Polis, ailelerin çocuklarını en son 31 Mart'ta gördüğünü ve iki gencin aynı gün Thomas Cook havayollarına ait bir uçakla Manchester Havaalanı'ndan Dalaman'a gittiklerinin tahmin edildiğini kaydetti.

İngiliz basını, gençleri arama çalışmalarının Türkiye'nin Suriye sınırında yoğunlaştığını ancak gençlerin ikisinin de büyük olasılıkla sınırı çoktan geçtiklerini aktarıyor.

İngiltere'den Suriye'ye ve Irak'a yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının DAEŞ saflarında savaşmak için gittiği tahmin ediliyor. Gidenler arasında genç kızlar ve kadınlar da bulunuyor. Son dönemde Suriye'ye gitmek isteyen İngiliz vatandaşlarının Türkiye'de gözaltına alınarak, İngiltere'ye geri gönderilmesi dikkati çekiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İki İngilizin Daha Suriye'ye Gittiği İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement