İki İlde Yolcu Otobüsleri Kaza Yaptı: 34 Yaralı - Son Dakika
Güncel

İki İlde Yolcu Otobüsleri Kaza Yaptı: 34 Yaralı

İki İlde Yolcu Otobüsleri Kaza Yaptı: 34 Yaralı

Sivas'ın Gemerek ilçesi ve Konya'nın Ereğli ilçesi yakınlarında meydana gelen otobüs kazalarında toplam 34 yolcu yaralandı.

07.02.2016 02:53  Güncelleme: 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas ve Konya'da buzlanma nedeniyle meydana gelen kazalarda 34 kişi yaralandı. Kazalarda şans eseri can kaybı yaşanmadı.

BUZLANMA NEDENİYLE YOLDAN ÇIKTI

Konya'nın Ereğli ilçesinden Erzurum'a gitmek üzere yola çıkan 61 yaşındaki Mehmet Aydınlı yönetimindeki 42 E 5407 plakalı yolcu otobüsü Sivas- Kayseri karayolu üzerindeki Gemerek İlçesi'ne bağlı Karagöl Köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Kazada yaralananlar, diğer yolcular tarafından otobüsün havalandırmasından dışarı çıkarıldı.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada yaralanan Döne Evrensel, Hilal Murat, Gülay Tugay, Musa Sarıdemir, Güneş Sarıdemir, Semih Erdem Tugay, Dicle Canpolat, Ekhlas Toma Nwaeh, Aws Najm Abdullah Al Dulgımı, Ahmet Topkapçı, Hikmet Akşit, Perihan Kalkan, Semiha Aslan, Yağmur Çisem Sütkuyusuoğlu, Demet Ekici, Abuzer Bingöl, Hüsniye Bingöl, Beyzanur Güven, Sibel Tezcan, Ahmet Arpaç ve Necla Aksoy Gemerek Devlet Hastanesi ile Şarkışla Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Araçta 45 yolcu bulunduğu öğrenildi.

"ŞOFÖRÜN TECRÜBESİYLE UCUZ ATLATTIK"

Kazayı yara almadan atlatan yolculardan Ahmet Topkapçı, "Kayseri'den sonra havadan karlıydı, yol buzluydu. Otobüste fazla hızlı değildi. Allah'tan şoförün de tecrübesiyle hafif şekilde yattı araba. Şükür kimsede önemli bir şey yok. Bazılarında ufak tefek ezilmeler var. Şoförün tecrübeli olmasıyla kazayı ucuz atlattık. Kaza sonrası tabi içeride bir kargaşa oldu. Havalandırmayı açtık önce bayanları çıkardık. Sonra biz çıktık" dedi.

ERZİNCAN'DA 13 KİŞİ YARALANDI

Erzincan'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ise 13 yolcu yaralandı. Kazada şans eseri can kaybı yaşanmazken, tedavi altına alınan 13 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

OTOBÜS YOLDAN ÇIKARAK DEVRİLDİ

Kaza, saat 03.00 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolunun 52'nci kilometresinde Sansa Deresi yakınlarında meydana geldi. Ankara'dan Ağrı'ya gitmekte olan İbrahim Koç idaresindeki 33 BLN 33 plakalı yolcu otobüsü, kar ve buzla kaplı yolda kontrolden çıkarak devrildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

İçerisinde 46 yolcu bulunan otobüsteki 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Tercan İlçe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, diğer yolcular ise başka bir otobüse nakledildi.

YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki İlde Yolcu Otobüsleri Kaza Yaptı: 34 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • adsiz: Geçmiş olsun Allah muhafaza etmis 32 1 Yanıtla
  • Seda_42: Kış günü mecburiyet yoksa çıkmak doğru değil,çok geçmiş olsun 31 0 Yanıtla
  • HARPUTLU: Niye ölen yok kardesim, merak etmeyin ölü olsaydi hemen yerini dolduracak ve turkiyenin nufusunu etkilemeyecek hatta daha fazlasini bizim uzun ve kurdugu akp. Yonetimi suriyeden fazlasiyla ithal ediyor, onlara sakin suriyeli demeyin cunku bizim baskanlik sevdalisi baskanligi garanti etmek icin onlara vatandaslikta vermeye hazirlaniyor, onun icin kazada surda burda ölenler den dolayi nufusumuz eksilmiyor yerine yedekler suriyeden fazlasiyla geliyor siz cok yasayin emi ulke yonettigini sanan uzun bey ve akp.li yoneticiler, sayenizde ulkemiz 2002 den beri tam anlamiyla gun gun bugune kadar cehenneme ay pardon cennete dondu diyecektim de bazi dengeli siyasiler gibi dilim sürçtü...... 7 1 Yanıtla
  • SURİYE ve IRAK Gibi Olmak İstemiyorsak. Ülkemize : SURİYE ve IRAK Gibi Olmak İstemiyorsak. Ülkemize sahip çıkalım... 8 0 Yanıtla
  • MEZARCI: ÖLÜ YOKMU ÖLÜ 0 6 Yanıtla
  • SURİYE ve IRAK Gibi Olmak İstemiyorsak. Ülkemize : Doğu ve Güney Doğulu Vatandaşlar Şehirlerine Sahip çıkmalılar... PKK Belasını aralarından koymalılar yoksa ALLAH korusun sonumuz iyi olmayacak... 5 0 Yanıtla
  • yorgun genç: TRAFİK CANAVARLARI direksiyon başına gecince kendilerini/başkalarını lunaparkta,çarpışan arabalarda oyuncak sanarlarlar.Sadece gaza basarlar.Seyir halinde akıllı telefonlarla oynayanlar,uyuklayanlar,kendini müziğe,derin sohbetlere kaptıranlar,bir yerlere toslayınca,tepetakla olduğunda,can aldığında uyanırlar.Dikkat etmemek,dikkat etmeyi öğrenmemek,çok büyük bir günahtır.Çünkü kazalar genellikle ölümlerle sonuçlaniyor.Bu bir anlamda intihar ya da cinayettir.Her iki taraf dikkat etmeli. 1 0 Yanıtla
  • CAFE FAVORİ : seda 42 her taşın altında sen çıkıyorsun -((((((( 0 0 Yanıtla
  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

  • Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi
    18:53 Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi

    Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atan grup, insanlık dramının yaşandığı Gazze'deki saldırıları kınadı. Anadolu Gençlik Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici, siyonist İsrail rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Şifa Hastanesi'ne yönelik akıl almaz bir saldırıda bulunduklarını belirtti.

  • Elazığ'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada bir kişi kardeşini silahla yaraladı
    18:52 Elazığ'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada bir kişi kardeşini silahla yaraladı

    Elazığ'ın merkeze bağlı yukarı İçme köyünde, alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışmada O.Y. adlı bir kişi, kardeşi V.Y.'yi silahla vurarak yaraladı. Olayın ardından sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı kardeş hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise jandarmaya teslim oldu. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    18:52 Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

  • Diyarbakır'da balık avı sırasında boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı
    18:52 Diyarbakır'da balık avı sırasında boğulma tehlikesi geçiren kişi kurtarıldı

    Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde balık avlamak isterken serpme ağı boynuna dolanan bir kişi suya düştü. Şahsın arkadaşları tarafından kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayda boğulma tehlikesi geçiren kişi, arkadaşları tarafından çaydan çıkarılarak kurtarıldı.

  • Zonguldak'ta Çatıdan Düşen Kişi Kurtarıldı
    18:52 Zonguldak'ta Çatıdan Düşen Kişi Kurtarıldı

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çatıdan düşen bir kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralanan kişinin hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altının ons fiyatı 2.233 dolar olarak belirlendi. TCMB'nin dolar efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.


Advertisement