Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden PKK'ya Sert Kınama - Son Dakika
Güncel

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden PKK'ya Sert Kınama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldıran terör örgütü PKK'yı "sert bir şekilde kınadığını" duyurdu.

31.07.2015 22:20  Güncelleme: 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Kürdistan Başbakanlığı olarak boru hattının patlatılması nedeniyle PKK'yı sert bir şekilde kınıyoruz. PKK, Kürdistan bölgesi halkının geçim kaynağına saldırmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada "PKK'nın silahlı gücü HPG'nin önceki gün Kürt bölgesinin petrolünü nakleden boru hattını, Şırnak ilinde patlattığı" belirtilerek, "PKK silahlı güçlerinin, patlamanın sorumluluğunu üstlendiği" hatırlatıldı.

"KÜRDİSTAN HALKI KINAMALI"

IKBY hükümetinin ve halkının, Irak yönetiminin göndermediği bütçe ve DAEŞ'e karşı devam eden savaş nedeniyle büyük bir ekonomik krizin içinden geçtiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlatılan boru hattı, Kürdistan bölgesi halkının yegane ve başlıca geçim kaynağıdır. Aynı zamanda Kürdistan hükümeti ve halkının her türlü baskı ve sindirmeye karşı başlıca direniş ve tahammül dayanağıdır. Peşmerge güçlerinin, DAEŞ'e karşı verdiği savaşın da tek gelir kaynağıdır. Bunun yanında patlatılan boru hattı, Kürdistan bölgesinde barınan bir milyon 800 bin sığınmacının rızkının temin edildiği bir kaynaktır. Bu saldırı, Kürdistan halkının yaşamına, Peşmerge güçlerinin direnişine, sığınmacıların rızkına karşı yapılmış bir sorumsuzluktur. Bu saldırının, Kürdistan bölgesinin ekonomisine ve Kürdistan halkının yaşamına darbe vurmaktan başka hiçbir anlamı yoktur. PKK bu eylemi nedeniyle, Kürdistan halkı ve tüm taraflarca kınanmalıdır."

DÜŞMANCA TUTUMU BIRAKIN ÇAĞRISI

"PKK'ya Kürdistan halkına karşı bu düşmanca tutumunu bir daha tekrarlamaması çağrısında" bulunulan açıklamada, Irak Milli Petrol Şirketi (SOMO) kontrolünde petrol ihraç edilen boru hattının tekrar kullanılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki gün yaptığı açıklamada, Kerkük- Yumurtalık petrol boru hattına, Şırnak'ın Cizre ilçesine 5 kilometre mesafedeki bir noktasına saldırı düzenlendiğini belirtmişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi\'nden PKK\'ya Sert Kınama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden PKK'ya Sert Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (62)

  • polat: Pkk bitmiştir seyredin görün 44 13 Yanıtla
  • Kurdi: Pkk kürtlere ihanet etmiştir 14 38 Yanıtla Muş: Pkk zaten ermeni dir bizden değildir 9 0
  • batmanli: Pkk gercek yuzunu gosterdi pkk asla bizim temsilcimiz olamaz 18 30 Yanıtla
  • barzani b: barzani sanane oluyor ya kürt un kürt ten baska dostu yoj 26 19 Yanıtla senin baban kim: Ermeninin demek istedin kürtün arabasını yak yol yapılmasına elgel ol eğitim kurumlarını yak ondan sonra kürdüm de yersen ermeni seni 7 0
  • amedli amedli: Pkk Kürtlere zarar vermekten vazgeçsin artık. 34 10 Yanıtla
  • DİYARBAKIRLI KÜRT: YAŞASIN BARZANİ GERÇEK KÜRT LİDER VE KÜRTLERİ DÜŞÜNEN TEK LİDER TÜRKİYE DEKİ PKK HDP VE KODESTEKİ ÖCALAN HAİNİNDEN DAHA ETKİLİ LİDER BARZANİ 29 7 Yanıtla Vanlı kürdo: PKK DİNSİZ KOMİNİST BİR ÖRGÜTTÜR OYUMU HDP VERDİM DOĞUYA TEK BİR YATIRIM YOK YANLIŞ YAPMIŞIZ ARTIK OYUM YENİDEN AKP YE 20 5 UZMAN YORUMCU: Türkiye Büyük ve güçlü ordusuyla dünyanın ilk 10 listesinde pkk veya kürtler türkiye ile savaşmıyor vur kaç yapıyolar kahpelik yapıyorlar yani sıkıyorsa tüm kürtler birleşsin Türkiye ile cephe savaşına girsinler sonuç 1 gün sürmez :) 4 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement