Ikby Başbakanı Barzani Kilisedeki Noel Yortusuna Katıldı - Son Dakika
Güncel

Ikby Başbakanı Barzani Kilisedeki Noel Yortusuna Katıldı

Erbil'deki Hristiyanların kilisede düzenledikleri Noel Yortusu kutlama törenine katılan IKBY Başbakanı Barzani, ülkedeki azınlıklara "birlik, beraberlik mesajı" verdi.

25.12.2014 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Hristiyanların Noel Yortusu dolayısıyla Erbil'in Ankawa semtinde bir kilisede düzenlenen törene katıldı.

Barzani'nin yanı sıra yerel hükümet yetkilileri ve Erbil Valisi Nevzat Hadi de törende hazır bulundu. Barzani, kilisedeki konuşmasına Hristiyanların Noel Yortusunu kutlayarak başladı.

Birlikte yaşama çağrısı

Kürt bölgesindeki farklı din, etnik ve renklere mensup unsurların, "birlikte yaşamasının" önemine dikkati çeken Barzani, "Kürdistan'daki tüm insanların ortak noktası kimsenin dinine, ırkına ve diline bakmadan herkese kulak verip derdine çare bulmaktır. Bölgede yaşayan tüm halkların, birbirine saygı duyması ve birlikte yaşaması aslında bir güç ve eşitliğin göstergesidir. Birbirimizi kabul etmemiz, farklı renklerin bir arada yaşaması bizi güçlendiriyor. Özellikle zor ve çaresiz günlerde bu, daha çok ön plana çıkıyor. Kürdistan bölgesi her zamanki gibi teröristlerin saldırılarından kaçmak zorunda kalan azınlıklar için bir güvenli ve huzurlu bir ada olmuştur" dedi,

Terör örgütü IŞİD militanlarının yaptıklarının hiçbir dinde yeri olmadığına işaret eden Barzani, tüm dinlerin barış, huzur, kardeşlik ve farklılıkları kabul etmek amacına hizmet ettiğini kaydetti.

"Irak'ı terketmeyin"

Barzani, Hristiyan vatandaşların söz konusu saldırılardan sonra Irak'ı terketme isteğinin içine girdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Irak dışına çıkma isteğinizin arttığının farkındayız. Ümitsizliğe kapılmanızı çok iyi anlıyoruz. Ancak 1980 yılı ve öncesinde Saddam rejimi döneminde aynı trajedi Kürdistan halkının da başına geldi. Biz bu saldırılara karşı ülkemizi terketmedik. O zaman bizler ülke dışına göç etseydik bugün köyümüzün sahibi olamazdık. Ülkemizi yeniden inşa edemezdik ve şimdi hiç kimsenin yardımına koşamazdık. O süreçte çok az kişi, Kürdistan halkının yardımına geldi. Bütün zorluklara rağmen, Kürdistan'daki tüm halklar birlikte el ele verip yeniden hayata başladılar. Irak'ı terketmeyin. Buradan gitmeniz, en çok terör örgütü IŞİD'in işine yarar."

Noel, her yıl 25 Aralık'ta Hz. İsa'nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan bayramı olarak biliniyor. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da adlandırılıyor. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Başbakanı Barzani Kilisedeki Noel Yortusuna Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement