İhsanoğlu, Stk Temsilcilerine ve Kanaat Önderlerine Seslendi - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu, Stk Temsilcilerine ve Kanaat Önderlerine Seslendi

İhsanoğlu, Stk Temsilcilerine ve Kanaat Önderlerine Seslendi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu.

16.07.2014 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu.

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Gaziantep'e ziyaret gerçekleştiren 'çatı aday' Ekmeleddin İhsanoğlu, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Konuşmasında Suriye'de yaşanan iç savaş durumuna değinen İhsanoğlu, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminde destek istedi. Sorunların çözümü için çalışacağını dile getiren İhsanoğlu, sadece bir kesimin adayı olmadığını, tüm Türkiye'nin adayı olduğunu ifade etti.

Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda konuşmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını aktaran İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Mehmet Akif adını taşıyan bir salonda konuşmak büyük bahtiyarlıktır. Çünkü Mehmet Akif Ersoy, bizim milletimizin hayatında olduğu kadar benim de özel hayatımda ayrı bir yeri vardır. Çünkü rahmetli babam, Mehmet Akif Ersoy beyin en yakın dostuydu. Onun en güvendiği arkadaşıydı. Böyle bir tevafukun olması, hayra vesile olacağına inanıyorum."

İhsanoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Aziz Gaziantepliler, Gaziantep ülkemizin can bebeğidir, ülkemizin değerli bir köşesidir. Eski tarihi, kültür mirası, örf adetleri, zenginlikleri, ülkemize ve dünyaya ithaf ettiği çok kıymetli hususiyetleri vardır. Eski medeniyet merkezi ve İpek Yolu'nun önemli duraklarından birisi olarak yakın tarihe kadar ülkemizin, bölgenin önemli ticaret ve kültür merkezlerinden birisidir. Antep, son yıllarda büyük bir hamle yapmıştır ve Türkiye'nin önde gelen sanayi merkezlerinden biri haline gelmiştir. Sırf Türkiye'nin değil, bölgenin en önemli, belki en birinci merkezi haline gelmeye namzet iken Türkiye'de ve bölgede birtakım sıkıntılar oldu. Ama bizim temennimiz odur ki o sıkıntıları bir an önce gidermek ve Antep'in tekrar ekonomik gelişmesinin, Antep'in büyümesini, kalkınmasını sürdürülebilir hal almasını istiyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhsanoğlu, Stk Temsilcilerine ve Kanaat Önderlerine Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement