İhsanoğlu'na, İstiklal Marşı ve Safahat Gönderdiler - Son Dakika
Politika

İhsanoğlu'na, İstiklal Marşı ve Safahat Gönderdiler

AK Parti Antalya Gençlik Kolları üyeleri, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu protesto etti.

04.08.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Gençlik Kolları üyeleri, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu protesto etti.

Güllük PTT Şubesi önünde toplanan AK Parti üyesi gençler, Ekmeleddin İhsanoğlu'na, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un manevi şahsına hakaret ettiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, İstiklal Marşı'nın sıradan bir marş olmadığını söyledi. Milli marşta milletin hayatı, görüşü, düşüncesi ve gücü olduğunu dile getiren Bozdemir, İstiklal Marşı'nın her kelimesinin aziz milletin ocağından çıkan şehit ve gazinin emaneti bulunduğunu belirtti.

Bayrağın ve İstiklal Marşı'nın milleti tek fikir, tek amaç etrafından birleştiren milli değerlerden biri olduğunu vurgulayan Bozdemir, şöyle devam etti:

"Türk milleti açısından bu kadar önem taşıyan milli marşımızı dahi bilmeyen biri, şimdi sipariş üzerine milletin başına geçmek, yani Reis-i Cumhur olmak istiyor. Şaka gibi... 5 dil biliyor ama Türkçe olan İstiklal Marşı'mızı bilmeyerek 'Çanakkale şehitleri şiirinden herhalde' diyor. İşte bugün bizler de buraya gelerek öğrenmesi için çatı aday diye deklere edilen Ekmeleddin İhsanoğlu'na milli marşımızı gönderiyoruz."

Bozdemir, İhsanoğlu'nun isminin dahi liderler tarafından tam olarak bilinmediğini ve söylenemediğini savunarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Emsalet Bey", CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "Ekmeloğlu" dediğini öne sürdü.

Bozdemir ve AK Parti'liler, daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" isimli kitabı ve İstiklal Marşı'nın yazılı olduğu tabloyu kargoyla İhsanoğlu'nun Ankara'daki seçim ofisine gönderdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İhsanoğlu'na, İstiklal Marşı ve Safahat Gönderdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement