İhsanoğlu, Kampanya Slogan ve Seçim Bildirgesini Açıkladı - Son Dakika
Politika

İhsanoğlu, Kampanya Slogan ve Seçim Bildirgesini Açıkladı

İhsanoğlu, Kampanya Slogan ve Seçim Bildirgesini Açıkladı

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: (3) "Bu topraklarda artık sadece sevgi ekelim, sadece saygı ekelim, sadece nezaket ekelim ki bu topraklar daha nice Yunuslar’a, Mevlanalar'a, Nazımlar'a, Hacı Bektaş Veliler'e, Akif'lere vatan olsun. Çünkü ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiyemin emrindeyim efendim" "Aziz kardeşlerim, ey azizler korkmayınız... Türkiye'deki istikrarı sarsacak hiçbir şey yapmayacağım. Aksine, istikrarın devamı için, AK Parti dahil bütün partilerle el ele çalışacağım" "Çok uzun zamandır hep birlikte sevinemiyoruz.

10.07.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bu topraklarda artık sadece sevgi ekelim, sadece saygı ekelim, sadece nezaket ekelim ki bu topraklar daha nice Yunuslar'a, Mevlanalar'a, Nazımlar'a, Hacı Bektaş Veliler'e, Akifler'e vatan olsun. Çünkü ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiyemin emrindeyim" dedi.

İhsanoğlu, tıpkı Türkiye gibi tarlalarının büyük ve bereketli olduğunu belirterek, toplantıda aktaracağı son tohumun ise "birlik tohumu" olduğunu söyledi.

"Bizler burada birlikte yaşama kültürüne, herkesten daha fazla sahip bir milletiz" diyen İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Yine de yıllardır ortak acılarımız devam ediyor, ortak sevinçlerimizi ise kaybettik. Suriye'de yaşanan insanlık trajedilerine, Soma'da aç gözlü bir kapitalist anlayışın vahim faturasına, patlayan bombalara, rehin alınan vatandaşlarımıza, ölen her bir cana ortak olarak üzülüyoruz. Ama çok uzun zamandır hep birlikte sevinemiyoruz. Hep birlikte sevinemeyen bir ülke, ülke olma vasfını yitirmeye başlar."

İhsanoğlu, barajlar, tüp geçitler ve yolların herkesin vergisiyle yapıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimizin alın teriyle, mühendislerimizin bilgi birikimiyle yapılıyor... Ama bunun için bile ortak bir sevinç yaşayamıyoruz. Bu konuda bile bir ikilik, bir yarış, 70 sene önceki hükümetlerle anlamsız kıyaslamalar arasında kayboluyoruz. Dış dünyaya gelince... Büyük Atatürk'ün sözünü her yere yazıyoruz 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh...' Ama uygulamada ne kadar başarılı olduğumuz şüpheli. Hep şunu düşünürüm: Atatürk şu anda yaşasa ne yapardı'Atatürk şartlara göre en akılcı çözümleri üreten bir liderdi. Tarihi bulgular eşliğinde şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, Atatürk şu anda yaşasa Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar'da barış ve refah için büyük bir işbirliğinin temelini çoktan aşmıştı."

-"Artık başka bir dünyada yaşıyoruz"

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Artık Sovyet tehdidi yok, artık başka bir dünyada yaşıyoruz. Filistinli çocuğun attığı tweet, New York'taki Yahudi genci ağlatıyor ve tüm bunlar bir saniye içinde oluveriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin bölgenin en önde gelen ülkesi olduğuna vurgu yapan İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim teknik üniversitelerimiz var. Bizim aydın, modern, bilgili milyonlarca yetişmiş gencimiz var. Doğal bir çekim merkeziyiz. Şirketlerimiz çevre ülkelerde uzun yıldır büyük markalar arasında. O halde paylaşamadığımız ne? Bu koca coğrafya din, mezhep, milliyet savaşlarıyla, despotluk, kibir mi üretecek? Yoksa laik, demokratik büyük bir birlik içinde el ele mi vereceğiz? Barış mı kazanacak savaş mı? Kardeşlik mi kazanacak düşmanlık mı? Birlik mi kazanacak ayrışma mı'Ben birlikten yanayım..."

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, kendisinin hem Türkiye'de, hem dünyada insanları birleştirmekten yana olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bölmekten değil… Cumhurbaşkanı olduğumda, Türk milletinin yüce menfaatlerini en üstte tutarak, milletimizin birliğini sağlayacağım. Hem İslam dünyasına, hem tüm dünyaya örnek bir ülke olmamız hedefim... Dolayısıyla diyorum ki; Birlik ekmek için verin elinizi. Sevgili kardeşlerim, aziz dostlarım sizi daha fazla yormak istemiyorum. Seçim çalışmalarımız son sürat gidiyor. Devlet normalde seçimlerden önce siyasi partilere yardımcı olur. Cumhurbaşkanlığı seçiminde böyle bir yardım yok."

Neredeyse bir ay sonra Türkiye'nin önemli bir seçim yapacağını belirten İhsanoğlu, "Ama bizim elimizde bu masraflı seçimi finanse edecek imkanlar, kaynak yok" dedi.

"Bir rakibimiz hem iktidar olmanın getirdiği avantajla, hem de bizzat Başbakanlık imkanlarıyla bolluk içinde bir kampanya yapacak" diyen İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Bazı medya kanallarında 'Aman Ekmel beyi aciz gösterin, dili sürçer bir hata yaparsa bunu abartın, iyi bir söz söylerse görmezden gelin' gibi kararlar dolaşıyor. Gizlisi saklısı yok, gözümüzün önünde oluyor bunlar. İftiranın bini bir para. Benim bu şartlar muvacehesinde güvendiğim tek şey var... O da Türk milletinin eşsiz bilgeliği ve derin sağduyusu... Türk milleti tarih boyunca bunu göstermiştir. Bu seferde bunu göstereceğine inanıyorum. Güzel milletime bir çift sözüm var, bunu aktarırsanız çok memnun olacağım. Aziz kardeşlerim, ey azizler korkmayınız... Türkiye'deki istikrarı sarsacak hiçbir şey yapmayacağım. Aksine, istikrarın devamı için, AK Parti dahil bütün partilerle el ele çalışacağım. Bizim bir çift sözümüz var. Arkada yazıyor. 'ekmek için' Ne demek ekmek için? Milletimizin kültüründe çok kutsal kavramlar vardır. Bunların başında kitap gelir. Kitap bizim için çok kutsaldır. Biz kitap diye Kuran-ı Kerim'e deriz. En kutsalımız Kuran'ımızdır."

İhsanoğlu, bir başka kutsalın ise bayrak olduğunu ifade ederek, bayrağın canları, kanları, bu vatanın tapu senedi olduğunu dile getirdi.

Bir başka kutsalın da ekmek olduğunu dile getiren İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Ekmek bizim için çok kutsal bir kavramdır. Ekmek fırından aldığımız ekmekten ibaret değildir. Ekmek dirlik demektir, tüten ocak demektir. Ekmek alın teri, emek demektir... Ekmek şerefimiz, namusumuz demektir. Kitabımıza, bayrağımıza, ekmeğimize sahip çıkarız. Ben Mehmet Akif Ersoy'un manevi dergahında büyümüş bir gurbetçi çocuğuyum. Ekmeğin önemini çok iyi bilirim. Hepimiz ekmek kavgası içindeyiz, taksicisi, simitçisi, tornacısı, garsonu, mevsimlik işçisi... Hepimizin derdi ekmek. Bakın Suriye'nin ekmeği elinden alındı. Suriyeli onurlu insanlar, sokaklarda perişanlık içinde. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği yaparken, o kadar zulüm, o kadar mazlumluk gördüm ki... Çocukların hayatı kurtulsun diye, en zor şartlarda arabuluculuklar yaptım. Sonuçta Filistin'in tarihinde devlet nişanı alan ilk ve tek Türk'üm. Ne mutlu bana."

Gazze'de, Somali'de, Myanmar'da İslam dünyasının birçok ülkesinde aç susuz kalmış insanların, milyonlarca masum bebeğin karnının doymasına vesile olduğunu anlatan İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Yüz binlerce insanın mezhep savaşlarında hayatta kalmasına vesile oldum. Aldığım hayır duaları için ne mutlu bana... Yüce Allah'ıma hep dua ederim, vatanımın tüm insanları, evlatlarını, kendi öz evlatlarımdan ayırmayacak bir adalet duygusu ver bana diye... İyilik herkesin hakkı... İyi eğitim, iyi bir hayat herkesin hakkı... Çoluğun çocuğunu mürüvvetini görmek herkesin hakkı... Torun sevmek herkesin hakkı. Bu topraklarda artık sadece sevgi ekelim, sadece saygı ekelim, sadece nezaket ekelim ki bu topraklar daha nice Yunuslar'a, Mevlanalar'a, Nazımlar'a, Hacı Bektaş Veliler'e, Akif'lere vatan olsun. Çünkü ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, ülkemizin emrindeyim. Bu zorlu seçimin adil, şeffaf, seviyeli, medenice cereyan etmesi temennisiyle Allah'ın bu millete devlete zeval vermemesi niyazıyla hepinize teşekkür eder saygılarımı sunarım."

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, konuşmasının ardından toplantıya katılan gazetecilerin sorularını cevapladı.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İhsanoğlu, Kampanya Slogan ve Seçim Bildirgesini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement