İhsanoğlu: "Ben, İsrail'den Cesaret Madalyası Almadım" - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu: "Ben, İsrail'den Cesaret Madalyası Almadım"

İhsanoğlu: "Ben, İsrail\'den Cesaret Madalyası Almadım"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Ben İsrail'den cesaret madalyası almadım. Bana Filistinliler verdiler." dedi.

31.07.2014 01:12  Güncelleme: 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Kartal meydanında bir konuşma yaptı. İhsanoğlu, " Türkiye'nin yeniden bir ve beraber olmasını sağlayacağız. Türkiye Suriye, Irak olmayacak. Türkiye ilelebet payidar olacaktır. Çünkü Türkiye bizlere emanettir" dedi.

"EKMEK PEŞİNDEYİZ"

Çevredeki ülkelerin de huzur içerisinde yaşamasını istediklerini aktaran İhsanoğlu, "İçeride kavga, dışarıda savaş istemiyoruz. Biz ekmek peşindeyiz. Ekmeğimizi bölmek istiyoruz. Ekmek teknemizi zenginleştirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız arasında sevgiyi, birliği ekmek istiyoruz. Kutuplaşma, cepheleşme ve ayrışma istemiyoruz. Bir ve beraber olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin kavga, zıtlaşma ve öfke istemediğine vurgu yapan İhsanoğlu, ülkenin huzur istediğini belirterek, saygılı bir seçim çalışması yaptıklarını kaydetti.

Zaman zaman "Ne mutlu Türküm diyene", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Türkiye laiktir, laik kalacak" ve "Türkiye seninle özgürleşecek" sloganlarıyla sözleri kesilen İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamının Türk milletinin şerefi, haysiyeti ve itibarının sembolleştiği bir makam olduğunu söyledi.

"İSRAİL'DEN CESARET MADALYASI ALMADIM"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasını isteyen İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sırf kınamakla yetinmeyelim. Artık kınaya kınaya kına evine döndük. Kardeşlerimize hem maddi hem manevi hem de uluslararası kuruluşlarda yardımcı olmamız lazım. Gazze meselesini siyasi ve iç politika meselesi yapmak durumundan kurtulalım. Gerçek manada onlara yardım edelim. Ama Gazze'yi düşünürken Irak'taki, Kerkük'teki, Musul'daki Türkleri de düşünmemiz lazım. Bunlar kendi vatanlarından sürülüyorlar. Oradaki kızlara tecavüz ediliyor. Bu tecavüzler filme alınıyor ve bu kızlar öldürülüyor. Biz bunlara dikkati çekmek istediğimiz zaman Filistin düşmanı, İsrail dostu ilan ediliyoruz. Ben İsrail'den cesaret madalyası almadım. Bana Filistinliler verdiler. Filistinliler takdir ettiler."

Seçim otobüsünde, İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu, kendisine destek veren partilerin milletvekilleri, belediye başkanları ve temsilcileri de yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhsanoğlu: 'Ben, İsrail'den Cesaret Madalyası Almadım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Asd: HELAL OLSUN YAPIŞTIRMIŞ CEVABI !! MÜSLÜMANIM DEYİP HALA BURAYA GELİP SALDIRIYORSUNUZ AKTROLLER! 12 7 Yanıtla
  • Seçmen emmi: 'İstiklal marşıın' biliyonmu hocam? 7 10 Yanıtla
  • Tercüman: Ya Allah aşkına sen daha çanakkale şiirini istiklal marşı sanıyosun, senin neyine bu ülkeyi yönetmek. İslam birliğinin ne olduğu ortada, arap zenginlerinin avukatı olmaktan başka naptın. 7 dil biliyosun ama halkın dilini bilmiyosun ekmek efendi. . . 8 5 Yanıtla
  • sivaslı: ekmel seçim sonrası sana madalyanın büyüğünü Türk halkı takacak sabırlı ol satılık kukla Türkiyeyi bölemeyecek ve sömüremeyeceksiniz. . . 7 5 Yanıtla
  • Rodrigez zaza musa: Vermicem Vermicem madalyamı Vermicem. . . 5 5 Yanıtla
  • vrl71: şu formda hırsız destekçilerine ne dersen de onlar alışmış kemik yalamaya dürüst insan görmeye alışkın değil bunlar 12 yıldır bır sahtekarın peşinde karekterlerine uygun toplama bır partının peşinde helak olacaklar bi gün . . sıfırcı ihalece rantcı ımarcı torpilci yandaş cı ne ararsan var bunlarda. . . 7 2 Yanıtla
  • orjinal: sana kepekli ekmekmi verdiler diyetini bozma diye. 5 2 Yanıtla
  • akdeniz: 10 gün sonra sesin soluğun kesilir sonra git seni türkiyeye bela eden chp nin başına bela ol 4 3 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: KABUL EDELİM LAFI İYİ KOMUŞ. . EVET EVET İYİ LAF ETMİŞ, CUUK DİYE OTURMUŞ. . . ŞİMDİ ÇIKIP ALIN ÖDÜLÜNÜZÜ BAŞINIZA ÇALIN DEMEK ŞİMDİYE KADAR GERİ VERİLMEMİŞ OLMASININ HATA OLDUĞUNU TEYİTTİR 4 2 Yanıtla
  • ibrahim: köylü köylü konuşmayın 2 2 Yanıtla

Advertisement