İhsan Özkes: Ne Olmuş Yani Katıldıysam - Son Dakika
Güncel

İhsan Özkes: Ne Olmuş Yani Katıldıysam

30 Ağustos resepsiyonu için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giden ve sosyal medyadan paylaştıkları ile gündeme oturan bağımsız vekil İhsan Özkes, "Ne olmuş yani katıldıysam?" dedi.

31.08.2015 12:08  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den geçtiğimiz günlerde istifa eden emekli müftü İhsan Özkes'in dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 30 Ağustos resepsiyonu sonrası attığı tweetler, sosyal medyada büyük yankı yarattı. Özkes, 'Hazreti Muhammed yaşasaydı, Saray'a kesinlikle girerdi.' diye tweet attı. Ancak eski CHP milletvekilinin, 2 Nisan'da Meclis'te yaptığı konuşmada, tam tersini söylediği ortaya çıktı. Hürriyet'e konuşan Özkes, "Belki geçmişte Peygamberimizle ilgili cümle kullanmam doğru değildi. Ne olmuş yani katıldıysam." dedi.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEKİ İSİM KONUŞTU

İhsan Özkes yaptığı paylaşımlarının büyük ses getirmesinin ardından, hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda katıldığı 30 Ağustos resepsiyonuna ilişkin tweetlerin kendisine ait olduğunu söyledi. Özkes, neden 'Peygamberimiz de olsa burada olurdu' yazdığını ise şöyle açıkladı:

"Ben peygamberimizi her şeye katmanın doğru olmadığını en iyi bilen insanlardan biriyim. Ama dün bana geçmişte söylediğim sözler hatırlatıldı. 'Ben Saray'da israf var, israf da haramdır. Peygamberimiz yaşasaydı buraya gelmezdi.' diye yazmıştım. Dolayısıyla dün resepsiyona katılınca, hani önceden böyle diyordun, diye videolar yayınlandı, eleştiriler yapıldı. Ben de bunun üzerine öyle yazdım. Belki geçmişte Peygamberimizle ilgili cümle kullanmam doğru değildi.

"NE OLMUŞ KATILDIYSAM"

Ama ben suç mu, kusur mu işledim? Ne yaptım? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, bağımsız bir vekil olarak, 'başkomutan' sıfatındaki Cumhurbaşkanı davetine gittim. 40 gün olmuş CHP'den ayrılalı, sonuçta bağımsız bir vekilim. Oraya 24. dönemde giden CHP'li vekiller oldu. Şayet Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevini verseydi o da gidecekti. Neden bağımsız vekil İhsan Özkes katıldığı için garip karşılanıyor? Orada Atatürk ve şehitlerimiz için Kur'an okundu, hayırla yad edildi. Ne olmuş yani katıldıysam?"

CHP'DEN TEPKİ GELDİ

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinden istifa eden Bağımsız Milletvekili İhsan Özkes'in Hazreti Muhammed ve yüce Allah'ın isimlerini siyasette bolca kullandığını öne sürerek, "Ben bunu hiç doğru bulmam. Defalarca da söyledim ama bir kez, bir cümle içinde kullanacak olursam, Allah kimseyi İhsan Hoca'nın düştüğü duruma getirmesin" dedi.

İhsan Özkes: Ne Olmuş Yani Katıldıysam

Son Dakika Güncel İhsan Özkes: Ne Olmuş Yani Katıldıysam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (88)

  • sibel: Müftü bey keyfin yerine geldi saraya gidince seni köftehor seni 34 1 Yanıtla
  • YB: Sayın Özkes Şimdi tam anlamı ile geç de olsa siyasetçi oldunuz. Sizi kutlarım 21 5 Yanıtla Egeli: böyle siyaset yerin dibine girsin, 0 0
  • KAYNAK: YENİ ŞAFAK: Tipinde meymenet yok adamın. Fırıldağın teki belli ki. Tam Yeni Türkiye profili. 15 10 Yanıtla
  • abc: Ya eski müftü ya olduğun gibi yada göründüğün gibi topaç gibi deyil onlardan çok var zaten. 12 9 Yanıtla
  • MEDİNE: LAN ZATEN GİTMENDE SIKINTI YOK YAPTIĞIN AÇIKLAMA SIKINTI PEYGAMBERİ REFERANS GÖSTERMEN KENDİ ÇIKARLARIN İÇİN ÜÇ KURUŞ PARA VE MEVKİ İÇİN PEYGAMBERİN ADINI ANMAN SIKINTI MAL YOKSA GİT NE HALİN VARSA GÖR İSTİYORSAN TROLL OL ORDA KAL SENİ BAHÇIVAN YAPSIN O SENİN SIKINTIN HAYSİYETSİZ AMA DİNİMİZİ PEYGAMBERİMİZİ BU İŞİN İÇİNE KATMA KAFİR 16 1 Yanıtla
  • az kaldi: Adami gorevden attilar vekillikten once akp ye demedigi kalmamisti simdi saraya gidiyo kimsede vatan millet namus suguru kalmamis. Makam mevki icin yapamicaklari sey yok bu siyasilerin 14 1 Yanıtla
  • alpaçino turkeş: Adi yalancı yalaka 9 6 Yanıtla
  • ChenServ : Uc gun sonra AKP ye gecer bu mıllet vekılı 12 3 Yanıtla
  • Allahım Sen Büyüksün: eevet hadi bakalım ak partili kardeşlerim cevap verin..peygamber efendimiz yaşasaymış sarayı ziyaret edermiş..ne diyorsunuz bu konuda.. 12 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement