İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri" Sahiplerini Buldu

İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen "İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri", Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu.

23.04.2014 01:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen "İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri", Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katıldığı törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Ali Babacan, "30 Mart seçimleriyle dünyaya güçlü bir şekilde, Türkiye'de istikrar ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmayacağı mesajı verilmiş oldu" dedi.

Dünya Gazetesi, DHL Express işbirliği ile Akbank ve Vodafone sponsorluğunda bu yıl 12'ncisi düzenlenen "İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri", Taksim'de bulunan Grand Hyatt Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 10 ayrı kategoride 18 firmanın ödüllendirildiği ödül törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı. "Yılın İhracatçısı" ödülüne layık görülen Aselsan şirket yetkililerine ödüllerini Babacan takdim etti.

Tören sırasında konuşan Ali Babacan, ihracatın ekonominin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak, "Ekonomimiz büyümeyi ihracata borçludur. Türkiye'nin tasarruf oranlarının düşük olması, Türkiye'nin cari açığının yüksek olmasının en önemli sebeplerinden biridir. Mutlaka büyüyelim. Büyüme istihdam için şart. Büyümenin nereden geldiği de çok önemlidir. İç tüketime dayalı bir büyümenin Türkiye için sürdürebilir bir büyüme olmadığını da özellikle ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin ihracat odaklı bir büyüme politikası seçmesi bizim sıhhatli ve sürdürebilir bir büyüme elde etmemizin ana temasıdır. Dünyada önemli olan bir başka trend ise gelişmekte olan ülkelerdir. Gelişmekte olan ülkelerin önümüzdeki 5 yıl boyunca, hatta 10 yıl boyunca büyüme hızı geçtiğimiz 5-10 yıllık dönemlere göre daha düşük olacak" dedi.

Gezi olaylarının ekonomiyi olumsuz etkilediğine dikkat çeken Ali Babacan, "Gezi olaylarını yaşadık. 6 hafta boyunca bütün dünya basını hemen hemen her gün Türkiye'yi olabilecek en negatif şekliyle gösterdi. Suriye'de iç savaş olanca güçlüğüyle devam etti. Irak'ta sadece geçen yıl 9 bin kişi patlamalar ve saldırılar sonucunda hayatını kaybetti. Yılın sonlarına doğru bir 17 Aralık süreci yaşadık. Bütün bunlara rağmen yüzde 4'lük büyüme oranını yakalamış olmamız kayda değer bir gelişmedir. Biliyorsunuz bir E-bildiri dönemi yaşadık. Parti kapatma davası dönemi yaşadık. Arkasından geçen yıl Gezi olayları ve 17 Aralık süreci yaşadık. Bunların hepsi aslında Türkiye'nin istikrarı ile ilgili şüpheleri oluşturan olaylardı. Fakat, son 30 Mart seçimleriyle dünyaya güçlü bir şekilde, Türkiye'de İstikrar ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmayacağı mesajı verilmiş oldu" şeklinde konuştu.

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Petrol kaynaklarımız son derece az. Doğalgaz kaynağımız hiç yok. Tamamen dışarı bağımlıyız. Ancak dışarıdan aldığımız enerjiyle dönen bir ekonomi çarkımız var. Hem iç tüketimimiz için hem de ihraç ettiğimiz ürünler için enerjiye aşırı bir şekilde bağımlıyız. Enerjide dışarıya bağımlı olan ve cari açığı olan bir ülkede ancak ve ancak güvenle ekonomik çarkları döndürebilmemiz mümkün olabilir. Güven olduğu sürece, Türkiye'ye doğrudan sermaye girişi olacak, yatırım olacak."

Ödül töreninde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de, "Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesini gerçekleştirebilmesi için, mutlaka ihracat ile büyümesi gerekiyor. İstihdam için mutlaka ihracat yapmak gerekiyor" diye konuştu.

MA (İY) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement