Ihlara Vadisi görenleri büyülüyor - Son Dakika
Güncel

Ihlara Vadisi görenleri büyülüyor

Ihlara Vadisi görenleri büyülüyor

Kapadokya'nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara'yı her geçen yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

27.01.2015 14:40  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapadokya'nın incisi Ihlara'ya ilgi artıyor. Ihlara'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı geçen yıl yüzde 27 artışla 438 bin 903 kişiye ulaşarak ziyaretçi akınına uğradı.

Güzelyurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan Ihlara Vadisi Aksaray'ın en önemli Ören yeri olma özelliğini taşıyor. Kapadokya bölgesinde en çok ziyaret edilen alanlardan biri olan Ihlara Vadisi, Ihlara beldesinden başlayıp Selime beldesine kadar 14 kilometre uzunluğunda, yer yer 150-200 metre derinliğinde dünyanın en büyük ikinci kanyonu.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin rağbet ettiği bir nokta olan Ihlara Vadisi hem doğal güzelliği, hem de tarihi geçmişiyle inanç turizminde önemli bir yeri de var. Ihlara Vadisi, Hristiyanlığın Ortodoks mezhebinin geliştiği ve ilk yayılmaya başladığı alanlardan ve 100'ün üzerinde kilise var. Öte yandan vadide 10 binin üzerinde kaya oyma mekan bulunuyor.

Kapadokya bölgesinde en çok ziyaret edilen illerden Aksaray'a ise 853 bin 643 turist geldi. Geçen yıl Aksaray'a gelen yerli ve yabancı turistin en çok tercih ettiği yer ise 344 bin 418 kişiyle Ihlara Vadisi oldu. Ihlara'yı 20 bin 300 kişiyle Manastır Vadisi, 240 bin kişiyle Sultanhanı Kervan Sarayı, 163 bin 925 kişiyle Saratlı Yeraltı Şehri, 73 bin kişiyle Öresin Han Kervansarayı ve 12 bin kişiyle Gaziemir Yeraltı Şehri takip etti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ihlara Vadisi görenleri büyülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement