İHKİB Hazırgiyim Sertifikasyon Merkezi Faaliyetlerine Başladı - Son Dakika
Ekonomi

İHKİB Hazırgiyim Sertifikasyon Merkezi Faaliyetlerine Başladı

İHKİB Başkanı Tanrıverdi "İşin gerektirdiği bilgiye sahip, değişen koşullara ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi işverenin rekabet gücünü artıracak." dedi.

15.09.2014 13:08  Güncelleme: 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB), çalışanların bilgi ve becerilerini belgeleyerek "doğru işe doğru personel" ilkesinin uygulanmasına olanak sağlayan Hazırgiyim Sertifikasyon Merkezi (HSM) faaliyetlerine başladı.

İHKİB açıklamasına göre, HSM'den "Mesleki Yeterlilik Belgesi" alan çalışanlar daha kolay ve yüksek maaşlı iş bulma imkanına kavuşurken, işveren ise bu belgeye sahip çalışan başına 4 yıl süreyle SSK prim desteğinden yararlanabilecek.

İHKİB HSM'de yapılacak belgelendirme işlemi teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı sınavdan oluşacak. Her iki aşamada yeterli başarıyı gösteren adaylara Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı, kısa süre sonra da uluslararası geçerliliği de olması beklenen Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek. Çalışanlar, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için "www.ihkib-hsm.com.tr" web sitesi üzerinden veya İHKİB HSM'ye doğrudan başvuru yapabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, hazır giyim sektörü adına sadece kendilerinin verdiği "Mesleki Yeterlilik Belgesi"yle çalışanların çok daha kolay ve yüksek maaşla iş bulabileceklerini dile getirdi.

AB uyum programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan gerekli izinlerin alınmasıyla belgelendirme faaliyetlerine başlayan HSM'nin, çalışanlara olduğu kadar işverene de önemli faydalar sağlayacağına işaret eden Tanrıverdi, işveren açısından işe alınacak kişinin taşıması gereken bilgi ve becerilerin önceden bilinmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Tanrıverdi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile hükümetin büyük önem verdiği Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin sağlayacağı faydalara ilişkin, şunları da kaydetti:

"İşin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, değişen koşullara ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi işverenin rekabet gücünü artıracak. İnsan kaynakları yönetiminde seçme ve yerleştirme, görev tanımlarının oluşturulması, beceri ve yetkinlik boşluklarının tespiti, hizmet içi eğitimin planlanması, performans değerlendirmesi, kariyer danışmanlığı ve rehberlik gibi birçok alanda önemli girdiler sağlayacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip nitelikli iş gücü istihdamının yaygınlaştırılmasıyla tüketiciye daha kaliteli mal ve hizmet sunulması desteklenecek. Yeterlilik belgesine sahip çalışanların sigorta primlerinin işveren hissesinin tamamı 12-48 ay arasında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. Bu, asgari ücretle çalışan bir personelin istihdamında 1 yıl için bin 860 lira, 4 yıl içinse 7 bin 440 lira destek anlamına geliyor." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İHKİB Hazırgiyim Sertifikasyon Merkezi Faaliyetlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy'de Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada lokantanın önemini vurgulayarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacaklarını belirtti. İmamoğlu ayrıca Çatalca'da düzenlenen halk buluşmasında çiftçilere destek sözü verdi ve seçimlerde destek istedi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.


Advertisement