İhh'nin Yardım Tır'ı Dualarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

İhh'nin Yardım Tır'ı Dualarla Uğurlandı

İhh\'nin Yardım Tır\'ı Dualarla Uğurlandı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa Şubesinin organize ettiği, sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Suriye için yardım kampanyasında toplanan 500 çuval un dualarla Kilis’e gönderildi.

27.11.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa Şubesinin organize ettiği, sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Suriye için yardım kampanyasında toplanan 500 çuval un dualarla Kilis'e gönderildi.

Manisa İHH tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 500 çuval un Manisa Valiliği önünde düzenlenen bir törenle dualar eşliğinde Kilis'e uğurlandı. Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen yardım TIR'ını uğurlama törenine Yunus Emre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, İHH Manisa Başkanı Necmettin Okumuş, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, İHH, Memur Sen, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD, Ensar Vakfı ve MİSDER temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yardım TIR'ının uğurlanması öncesi bir açıklama yapan İHH Manisa Başkanı Necmettin Okumuş, şöyle konuştu: "Suriye'de meydana gelen iç savaş sebebiyle çatışmalardan kaçarak sınır bölgelerine sığınan mülteciler ile Suriye'de zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan Suriye halkının yardım ihtiyaçları her geçen gün artıyor. Dört yıldır sağlıklı bir şekilde tarım ve ticaret yapılamayan Suriye'de aralıksız süren saldırılar yüzünden İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan fırınlarda un stoklarının bitmek üzere olması sebebiyle sivil toplum kuruluşlarımızın da katılımı ve desteğiyle başta çocuklar olmak üzere, özellikle kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olmak için Manisa il genelinde, il ve ilçelerimizde 'Acil una ihtiyaç var' sloganıyla başlattığımız yardım kampanyasında toplanmış olan yardımları ulaştırmak için 2. insani yardım aracımızı bugün dualarla yola çıkarıyoruz."

Okumuş, 500 çuval undan oluşan yardım TIR'ının Kilis'e gitmek üzere yola çıktığını kaydederek şunları söyledi:

"Kilis'teki fırınımıza gidiyor. Orada günde 2 milyon ekmek çıkarmaktayız. Bazı bölgelerimizden TIR'lar da Türkmen bölgemize gitmekte. Bizde inşallah bir daha ki TIR'ı oradaki Türkmen kardeşlerimize, Türkmen çocuklarımıza, ailelerimize göndermek üzere tekrar yeni bir kampanya yapacağız."

Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise Suriye'de zulmeden başta Rusya olmak üzere tüm yabancı devletleri kınadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Masum insanları katledenleri kınıyoruz. Terör örgütlerini kınıyoruz. Türkiye büyük devlet, milletimiz büyük millet. Bütün varıyla yoğuyla mazlumların yanında olacak. Millet olarak inşallah elimizi taşın altına koyacağız, bütün gücümüzle, duamızla hep beraber bu zulme karşı mazlum insanların yanında olacağız."

Yapılan konuşmaların ardından Hatuniye Camisi İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından yaptırılan dua eşliğinde 500 çuval undan oluşan yardım TIR'ı Kilis'e doğru yola çıktı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhh'nin Yardım Tır'ı Dualarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement