İHH Genel Başkanı Yıldırım - - Son Dakika
Güncel

İHH Genel Başkanı Yıldırım -

İHH Genel Başkanı Yıldırım -

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Özellikle İsrail, bu çözüm sürecinin sonuca ermesini istemiyor çünkü kendi güvenliğini düşünüyor" dedi.

13.04.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Özellikle İsrail, bu çözüm sürecinin sonuca ermesini istemiyor çünkü kendi güvenliğini düşünüyor" dedi.

Yıldırım, "İslam Coğrafyasında Yaşananlar ve Kudüs" konferansında yaptığı konuşmada, İslam bölgelerindeki olumsuzlukların siyonizmden kaynaklandığını savundu.

Tarihte Mescid-i Aksa'ya sahip olanların dünyanın hakimiyetini elinde tuttuğuna dikkati çeken Yıldırım, Müslümanların hakimiyetinde dünyanın hak ve hakikatle yönetildiğini anlattı.

Mescid-i Aksa'nın siyonizmin eline geçtiği dönemden bu yana, 50 yıldır dünyada kan ve gözyaşının hakim olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"4. Dünya Savaşı'nın tablosuna size sayıyorum. Afganistan'da Müslüman ölüyor, Amerika ve NATO öldürüyor. Filsitin'de Müslüman ölüyor, İsrail öldürüyor. Çeçenistan'da Müslüman ölüyor, Rusya öldürüyor. Keşmir, Müslüman ölüyor, Hindistan öldürüyor. Orta Afrika, Müslüman ölüyor, Fransa ve Hristiyanlar öldürüyor. Suriye ve Mısır'da Müslümanları işbirlikçiler öldürüyor. Irak'ta Müslümanları Amerika ve işbirlikçileri öldürüyor. Dünyada başka savaş var mı? Dünyadaki savaşların hepsi bu. İstisnasız bütün ölenler Müslüman."

Emperyalist ülkelerin 1988'deki toplantıda geleceği İslam toplumlarının birbirlerini öldürmesi şeklinde planladıklarını kaydederek, "Müslümanlarla kimi kastediyorlar? Kendinizi kandırmayın. Anne ve babası Müslüman olan, Müslüman isim taşıyan İslamcıları, milliyetçileri, laikleri, Kemalistleri, ulusalcıları, aklınıza gelen hepsini. Müslümanların yer altı kaynaklarını, doğalgaz, petrol ve diğer tüm değerli madenlerini en ucuz ve güvenli şekilde kendi topraklarına aktarmak istiyorlar ve bunun için de bölgesel savaşlar yaptırıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

- "İsrail, kendi güvenliğini düşünüyor"

Yıldırım, söz konusu dönemde Türkiye'de cesurca çözüm süreci adımı atıldığını vurguladı.

"Bu cesur adımın devam etmesi karşılığında birdenbire başka düğmeye basıldı" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birçok sebep olabilir ama o sebeplerden hiçbiri birinci öncelikli değildir. Birinci öncelik, Kürt meselesi ve çözüm sürecidir. Bunun devam edebilmesi için çok sıkı durmamız lazım. Geri adım atacak tarafı affetmememiz lazım. Özellikle İsrail, bu çözüm sürecinin sonuca ermesini istemiyor çünkü kendi güvenliğini düşünüyor. Güvenlik eksenli politika yapıyor. İsrail, biliyor ki Orta Doğu'da barış olur ve Müslümanlar arasındaki problemler giderilirse... Şu cümleyi hep söylüyorum, 'Bölgedeki oyunu bozacak tek güç Türk-Kürt ittifakı ve kardeşliğidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İHH Genel Başkanı Yıldırım - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement