İHH, Gazze'nin Yaralarını Sarıyor - Son Dakika
Yerel

İHH, Gazze'nin Yaralarını Sarıyor

İHH, Gazze\'nin Yaralarını Sarıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Gazze'de başlattığı kampanyalar ile Filistin mağdurlarına, gıda, ilaç ve barınma sorunlarında yardımlarda bulunuyor.

21.08.2014 12:01  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Gazze'de başlattığı yardım kampanyaları ile Filistinli mağdurların yaralarını sarıyor.

İsrail'in saldırıları nedeniyle zor günler geçiren ve sınır kapılarının da kapalı olması nedeniyle açık hava hapishanesini andıran Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Yaralıların tedavilerinin zaman zaman yapılamadığı Gazze'de, gıda, ilaç ve barınma sorunları, Türkiye'den uzanan yardımlarla sağlanıyor.

Gazze'de tek yardım kuruluşu şubesi, İHH'nın

İHH Konya Şube Başkanı İhsan Erdim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH'nın Gazze'de yardım kuruluşu bürosu bulunan tek vakıf olduğunu söyledi.

Saldırılarda Gazze'nin altyapısında ciddi sorunlar oluştuğuna dikkati çeken Erdim, elektrik ve suyun olmamasından dolayı Filistinlilerin büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını bildirdi. Erdim, İHH'nın İsrail saldırılarının başladığı günden bu tarafa 8 milyon liralık nakdi yardım yaptığına işaret ederek, "İlaç ve gıda başta olmak üzere Gazze'deki her aileye 200'er dolar yardım yapıldı" dedi.

İHH'nın 140 ülkede faaliyet gösterdiğini hatırlatan Erdim, vakfın Gazze'deki çalışmalarını ise büyük özveri ile sürdürdüğünü aktardı. Erdim, İHH Konya Şubesi'nce ramazan ayı içinde 130 bin liralık yardımın Gazze'ye ulaştırıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında insanlarımızın duyarlılığını artırmak için salon toplantıları, iftar programları, basın açıklamaları ve miting yaptık. Konya halkı üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Gazze'ye yönelik başlatılan yardım kampanyasına büyük teveccüh oldu. Bayramdan hemen önce fitrelerden oluşan 130 bin liralık yardımı Gazze'ye göndermiştik. Bugün itibariyle de 500 bin liralık parayı bölgeye ulaştırdık. Bu rakam daha da artarak devam edecek. Acil insani yardım faaliyetlerimiz sürecek."

İnsani yardımların yanı sıra yıkılan okul, hastane ve evlerin yeniden yapılması için çalışma başlatılacağını dile getiren Erdim, "Camileri, binaları onarmamız gerekiyor. Daha önce İsrail saldırılarında yıkılan ev ve yapıları onarmıştık. Şimdi de onların evlerini, mescitlerini imar edeceğiz, insanca yaşamaları için yardım çalışmalarını sürdüreceğiz. Her eve gıda kolisi girdi, bundan sonra kalıcı projelere ağırlık verilecek" ifadelerini kullandı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İHH, Gazze'nin Yaralarını Sarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement