İHD'den Çağrı: PKK Elindeki Asker, Polis ve Sivilleri Serbest Bıraksın - Son Dakika
Güncel

İHD'den Çağrı: PKK Elindeki Asker, Polis ve Sivilleri Serbest Bıraksın

İHD\'den Çağrı: PKK Elindeki Asker, Polis ve Sivilleri Serbest Bıraksın

İnsan Hakları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Medeni Aygün, PKK'nın yol keserek kaçırdığı asker, polis ve sivilleri serbest bırakmasını istedi.

24.08.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Medeni Aygün, PKK'nın yol keserek kaçırdığı asker, polis ve sivilleri serbest bırakmasını istedi.

Bugün öğle saatlerinde merkez Yakutiye ilçesindeki Dernek Şubesi'nde basın açıklaması yapan İHD Erzurum Şube Başkana Medeni Aygün, iktidarların kendi çıkarlarını korumak için halkın çocuklarına savaş naraları attırarak birbirine kırdırmanın hesabı yaptığını ileri sürdü. Yaklaşık 40 yıldır süregelen savaşın kazananının olmadığını, kaybedenlerin ise fazla olduğunu belirten Aygün şunları söyledi:

"Hakların en temel olanı yaşam hakkıdır. İnsan yaşamının takipcisi ve tarafıyız. Hiçbir siyasal, ideoliji ve dini gerekçe insan yaşamına müdahale edemez. Bu kör dövüşün ülkeyi bir yere ulaştıracağına inanmıyoruz ve bir an önce bu şiddet ortamın sonlandırılmasını istiyoruz. Çağrımızdır, ülkeyi her anlamda geriye götüren bu şiddet ortamı bir an önce sonlandırılmalı. Taraflar ellerini biran önce tetiklerden çekmeli. PKK elinde bulunan asker, polis ve sivil rehineleri koşulsuz ve acil bir şekilde serbest bırakmalıdır." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İHD'den Çağrı: PKK Elindeki Asker, Polis ve Sivilleri Serbest Bıraksın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement