Iğdır'da 6 Yaşındaki Çocuğun Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da 6 Yaşındaki Çocuğun Öldürülmesi Davası

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde akrabalarının evinin bahçesinde şeker çuvalı içinde toprağa gömülü olarak cesedi bulunan 6 yaşındaki Enes Tosun'un öldürülmesi olayıyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

11.02.2016 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde akrabalarının evinin bahçesinde şeker çuvalı içinde toprağa gömülü olarak cesedi bulunan 6 yaşındaki Enes Tosun'un öldürülmesi olayıyla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Mahmut Tosun katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Mahmut Tosun'un eşi Güneş Tosun ile akrabaları Ahmet Tosun, tutuklu bulundukları Erzurum'daki cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Sanık Güneş Tosun, olay günü evlerinde akrabaları olan sanıklardan Ahmet Tosun ile birlikte olduğunu, çocuğun kendilerini gördüğünü, bunun üzerine Ahmet Tosun'un "Enes'i öldüreceğini" söylediğini, kendisinin de onun daha bir çocuk olduğunu belirterek karşı çıktığını dile getirerek, "Böyle bir şey yapmamasını söyledim daha sonra benden çuval istedi. Ben dışarı çıktım. Döndüğümde çocuğu boğmuştu" dedi.

Güneş Tosun, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek, tahliyesini talep etti.

Güneş Tosun'un eşi Mahmut Tosun da olayla ilgisinin olmadığını savunarak, tahliyesini istedi.

Çiftin, soruşturma safhasında babasının da o saatlerde eve geldiği yönünde ifade veren çocuğunun da dinlendiği duruşmada, küçük çocuk ifadesini değiştirerek, babasının eve gelmediğini söyledi.

Erzurum'daki cezaevinde tutulan ve SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan tutuklu sanık Ahmet Tosun ise mahkeme salonundaki avukatı aracılıyla ifade vermek için hazır olmadığını ve bir sonraki oturumda ifade vereceğini bildirdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Mahmut Tosun'un tahliyesine, diğer iki sanığın ise tutukluluk halerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Öldürülen Enes Tosun'un babası Metin Tosun, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını, böylece başkalarının evlat acısı yaşamamalarını istediğini söyledi.

Olay

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde, 29 Haziran 2015 tarihinde oynamak için evlerinden çıkan ve geri dönmeyen 6 yaşındaki Enes Tosun, kaybolmasından 6 gün sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen ekibin, özel eğitimli köpeklerle yaptığı aramada, akrabaları Mahmut ve Güneş Tosun'un evlerinin bahçesinde şeker çuvalına konularak toprağa gömülü halde bulunmuş, Gözaltına alınan Güneş Tosun'un ifadesi doğrultusunda Ahmet Tosun ile çiftin çocuklarının ifadesi doğrultusunda da Mahmut Tosun gözaltına alınmalarının ardından tutuklanmıştı.

Yürütülen soruşturma sonucunda Ahmet Tosun hakkında kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Güneş ve Mahmut tosun hakkında da yardım ve yataklık etme suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'da 6 Yaşındaki Çocuğun Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement