İftar Sofralarında "Devlet-millet Buluşması" - Son Dakika
Yerel

İftar Sofralarında "Devlet-millet Buluşması"

İftar Sofralarında "Devlet-millet Buluşması"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının bereket ve beraberlik duygusunu ilçe sakinleriyle birlikte yaşamak üzere düzenlediği ‘Sokak İftarı’na İspir ile devam etti.

08.07.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının bereket ve beraberlik duygusunu ilçe sakinleriyle birlikte yaşamak üzere düzenlediği 'Sokak İftarı'na İspir ile devam etti.

İlçede düzenlenen iftar programına Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan ile diğer yetkililer, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının önemine vurgu yaptı. Sekmen, "Ramazan ayı Müslümanlar için çok kıymetli bir aydır. Bu ayda iftar sofralarında insanlar bir araya geliyor, hem iftarlarını açıyorlar hem de sohbet etme imkanı buluyorlar. Yine bu mübarek ay içerisinde imkanı olanlar imkanı olmayanlara yardım yapıyorlar, fitre veriyorlar, sadaka veriyorlar, zekatlarını veriyorlar. Ramazan ayının diğer bir adı da 'Paylaşım ayı'dır. İmkanı olanların, ihtiyaç sahipleriyle paylaştığı, bir araya geldiği, dostlukların pekiştiği, bereketin bollaştığı bir aydır" diye konuştu. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Sekmen, "Derler ki; 'Allah devlete zeval vermesin' çünkü bunun kıymetini ancak devleti olmayanlar bilir. Hamdolsun, böyle güzel bir ülkede, bolluk ve bereket içerisinde, mübarek ezanlarımız minarelerimizden okunuyor, şanlı bayrağımız gökyüzünde dalgalanıyor, huzur içerisinde yaşıyoruz" şeklinde konuştu. İftar programlarının geleneksel hale geldiğini anımsatan Başkan Sekmen, "Bundan maksadımız ilçelerimizdeki devlet yöneticilerimizle halkımızın aynı sofrada buluşması, bir arada olması, devlet-millet kaynaşmasının sağlanmasıdır. Ne güzel, kaymakamlarımız burada, belediye başkanlarımız burada, bürokratlarımız burada, halkımız burada" dedi. İspir'deki belediye çalışmalarının bayramdan sonra artarak devam edeceğini belirten Sekmen, İspir ilçe merkezinin restorasyonunu bu yıl tamamlayacaklarını sözlerine ekledi. İftar yemeği sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından 'Gelenekten Geleceğe Ramazan Geceleri' programı sahnelendi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İftar Sofralarında 'Devlet-millet Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement