İftar Menüsünde Su, Ekmek, Hurma ve Çorba - Son Dakika
Yerel

İftar Menüsünde Su, Ekmek, Hurma ve Çorba

İftar Menüsünde Su, Ekmek, Hurma ve Çorba

Bursa’da, İHH tarafından bütün dünyadaki zor durumda müslümanları anlamak ve onlara dikkat çekmek için düzenlenen iftara binlerce kişi katıldı.

03.07.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, İHH tarafından bütün dünyadaki zor durumda müslümanları anlamak ve onlara dikkat çekmek için düzenlenen iftara binlerce kişi katıldı. Hüdavendigar Kent Parkı'nda düzenlenen ümmet İftarında menüde sadece su, ekmek, hurma ve çorba vardı. İftarda duygusal anlar yaşanırken bazı vatandaşlar, yemek ve su bulamayan müslümanları düşününce bu iftarın bile boğazlarından geçmediğini söylediler.

İftar programında konuşan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, müslümanın olduğu her yerde kan ve gözyaşı olduğunu söylerken, " Doğu Türkistan, Suriye, Filistin, Mısır, Irak, Arakan, Afganistan, Çeçenistan, Patani, Orta Afrika, Açe ve daha pek çok bölgede sistematik olarak hep müslümanlar öldürülmekte. Hep onlar kan ve gözyaşıyla boğuşmakta her türlü zulüm ve işkenceye maruz kalmaktadır." diye konuştu.

Bütün dünyanın hatta müslümanların bile bu duruma sessiz kaldığını belirten Kaptan, müslümanların gerekli tepki ve desteği göstermesi, lüks ve şatafata harcanan paralar yerine bir nebze de olsa buradaki müslümanların yanında olmaları gerektiğini ifade etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İftar Menüsünde Su, Ekmek, Hurma ve Çorba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement