İett'den Erbakan'a Vefa - Son Dakika
Güncel

İett'den Erbakan'a Vefa

İETT, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kabrinin yakınında bulunan Mevlanakapı Otobüs Durağı'nı, fotoğrafları ve hayat hikayesini kullanarak yeniden düzenledi.

27.02.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İETT, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kabrinin yakınında bulunan Mevlanakapı Otobüs Durağı'nı, fotoğrafları ve hayat hikayesini kullanarak yeniden düzenledi.

İETT'den yapılan açıklamaya göre, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının dördüncü yılında unutulmadı. Erbakan'ın, Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki kabrinin yakınında bulunan Mevlanakapı Otobüs Durağı, Erbakan anısına yeniden düzenlendi. Tasarım çalışmasıyla Erbakan'ın fotoğrafları ve hayat hikayesi durağa yerleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, bilgilendirme ve Türkiye'nin unutulmaz değerlerine vefa amacıyla yapılan durak giydirme çalışmalarının halkın beğenisini topladığını belirtti.

Durak uygulamalarının bundan sonra da siyaset, sanat ve fikir insanlarının anısına yapılmaya devam edeceğini aktaran Kahveci, İETT'nin de Türkiye'ye ve dünyaya mal olmuş isimler yetiştirdiğini hatırlattı.

Mümin Kahveci, "Değerlerimize sahip çıkmalıyız, toplumsal hafızamızı taze tutarsak geçmişi daha net görüp geleceğe yön verebiliriz. Biz toplu taşıma alanında bunu yaptığımız gibi İstanbul'un yaşam kültürüne de değer katmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Uygulama Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yılında Fatih'teki Mehmet Akif Ersoy Durağı'nda, Barış Manço'nun ölüm yılında ise Kadıköy Moda'daki Barış Manço Durağı'nda yapılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İett'den Erbakan'a Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement