Ie'nin Durumu Fena! - Son Dakika
Teknoloji

Ie'nin Durumu Fena!

Internet Explorer'ın en tepede bulunduğu bu liste, Microsoft'un hiç hoşuna gitmeyecek!

29.07.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarayıcı pazarı her zaman büyük rekabete konu olagelmiştir. Google'ın Chrome'u, Apple'ın Safari'si, Microsfot'un Internet Explorer'ı ve elbette Mozilla'nın Firefox'u ya da diğer bağımsız geliştiricilerin tarayıcıları ücretsiz yazılımlar olsalar da, geliştiricilerin bu yazılımlar üzerinden çok büyük kazançlar elde ettiklerini biliyoruz.

Fifefox'un standart arama motorunun Google olması karşılığında, Google'dan her yıl 300 milyon dolar alması, bu kazançlara küçük bir örnek... Ayrıca tarayıcılarda gösterilen reklamlar ve elbette gezinti verileri, kişisel bilgiler gibi dataların dijital piyasalardaki değerinin milyarlarca dolar olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Milyarlarca insanın kullandığı tarayıcılar aynı zamanda saldırganların da hedefinde bulunuyor. Bromium güvenlik şirketinin yaptığı araştırmaya göre, 2014'ün ilk yarısında en fazla saldırıya hedef olan,en fazla yama yayınlayan ve en fazla açık çıkaran tarayıcı IE oldu.

Diğer tarayıcılar 2013'te yaşadıkları güvenlik sorunlarının oranını 2014'te yaklaşık yarı yarıya indirmeyi başarmışken, IE'nin 2014'ün ilk yarı performansı, 2013'tekiyle benzer oranda gerçekleşti, hatta biraz da arttı. Elbette Internet Explorer'ın bu kadar fazla saldırıya maruz kalması ve açıklarının ortaya çıkması, en fazla kullanılan tarayıcı olmasından kaynaklanıyor. Ancak bu kadar sık saldırıya uğrayan bir tarayıcının, geliştiricisi Microsoft tarafından daha sıkı bir güvenlik çemberi altına alınması gerekirken, açıkların ve sorunların sayısında azalma olmaması, kullanıcıları endişelendiren en önemli problem.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Ie'nin Durumu Fena! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement