İdil'deki Süryaniler Işid Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

İdil'deki Süryaniler Işid Saldırılarını Protesto Etti

İdil\'deki Süryaniler Işid Saldırılarını Protesto Etti

Şırnak’ın İdil ilçesinde yaşayan Süryaniler ile DBP, HDP ilçe yönetimi, Irak’ta IŞİD’in Süryanilere yönelik saldırılarını protesto etti.

02.03.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın İdil ilçesinde yaşayan Süryaniler ile DBP, HDP ilçe yönetimi, Irak'ta IŞİD'in Süryanilere yönelik saldırılarını protesto etti.

İdil'de Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi Vakfı ile DBP, HDP ilçe örgütü, IŞİD'in Irak'ta Süryanilere yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti. Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylemde Süryaniler, Kültür Merkezi'nde toplanarak ilçe merkezi çarşısından, Aşağı Mahalle'de bulunan Meryem Ana Kilisesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık 'Kahrolsun IŞİD, yaşasın halkların kardeşliği' diye slogan atan grup burada basın açıklaması düzenledi.

Grup adına basın açıklaması yapan Süryani İbrahim Gösteriş, "100 yıl önce denenen vahşi yöntemler bugün imparatorluk sevdasına kapılan egemenler tarafından IŞİD maskesiyle bir kez daha sahnelenmek istenmektedir. Halkları birbirine kırdırmak üzerine kurulan bu kirli oyunun tutmayacağı herkes tarafından bilinmelidir. Habur alanında Asuri, Süryani, Keldani ve Kürt halklarının IŞİD terörüne karşı birlikte verdikleri mücadelenin, bu yolda yaşamını yitirenlerin, birlikteliğin önemli aşamaya geldiğini gösterdi. Bu saldırıda halkımızın gösterdiği direniş ve YPG'nin verdiği bu anlamlı desteğini selamlıyoruz" dedi.

Grup, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirerek olaysız bir şekilde dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İdil'deki Süryaniler Işid Saldırılarını Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement