İddia: Apple Çaktırmadan Yeni İphone'ların Okuma/yazma Hızını Arttırdı Mı? - Son Dakika
Teknoloji

İddia: Apple Çaktırmadan Yeni İphone'ların Okuma/yazma Hızını Arttırdı Mı?

İddia: Apple Çaktırmadan Yeni İphone\'ların Okuma/yazma Hızını Arttırdı Mı?

Cupertino'lu şirket hakkındaki ilginç komplo teorisi.

20.11.2014 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Sizlere iPhone 6 ve 6 Plus'ın 64 ve 128 GB'lık modellerindeki sorundan bahsetmiştik. Cihazlar bootloop'ta sıkışıp kalıyor ve çakışma sorunu yaşıyor. Yayınlanan raporlarda sorunun kaynağı olarak TLC NAND flaş bellek gösterildi. Daha sonra Kore basınında çıkan haberlerde Apple'ın TLC'yi bileşenlerden çıkardığını ve MLC depolama kullanacağı ileri sürülmüştü.


Apple'ın yeni MLC üretim iPhone'larla eski TLC üretimlerdeki iPhone'lar arasındaki hızı firmware güncellemesiyle dengeleyeceği söylendi. Sonrasında gözler iOS 8.1.1 güncellemesine çevrildi. Eğer iOs 8.1.1'in sürüm notlarına bakarsak böyle bir şey söz konusu değil. Hatta güncelleme iPhone 4S ve iPad 2'ye odaklanıyor. Peki Apple gizli bir şekilde TLC'lerdeki okuma/yazma hızını arttırmış olabilir mi?


Apple'ın sessiz sedasız yaptığı bu tür işler var. Yani Apple'ın klasik bir huyu. Mesela etkinlik videolarından çıkarılan hatalar bunun örneklerinden biri. Yeni üretim iPhone 6 Plus'ların daha ağır olduğu söylendi. Bunun da sebebi ise bükülmeye karşı olması için. İnternette çeşitli forumlarda bu aralar Apple'ın iOs 8.1.1 güncellemesinde TLC depolamayı hızlandırdığına dair yorumlar yapılıyor. Bir taraftan hızlandırma işlemi için ilk adımın atıldığına dair yorumlarda bulunan kullanıcılar da var. Şimdilik bu teoriyi ispatlayacak bir kanıt bulunmadı veya test yapılmadı.


Kbench'in benchmark testlerine göre MLC, TLC'den daha iyi. Zaten MLC eski iPhone modellerinde kullanıyordu.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji İddia: Apple Çaktırmadan Yeni İphone'ların Okuma/yazma Hızını Arttırdı Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement