Cep Telefonu ve İnternet Faturası Borçlarına Yeni Düzenleme - Son Dakika
Ekonomi

Cep Telefonu ve İnternet Faturası Borçlarına Yeni Düzenleme

Ulaştırma, Bakanı Elvan, telefon ve internet fatura borçlarından dolayı icra takibi öncesi yazılı uyarı yapılacağını, 15 günlük ek süre tanınacağını açıkladı.

19.12.2014 08:48  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, telefon ve internet fatura borçlarıyla ilgili yeni uygulamayı açıkladı. Elvan borçlarından dolayı abonelere icra takibi başlatılmadan önce yazılı uyarı yapılacağını ve borcun ödenmesi için 15 günlük ek süre tanınacağını açıkladı.

BORÇLARA YENİ DÜZENLEME

Bakan Elvan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar" konulu yeni bir düzenleme yapıldığını bildirdi.Vatandaşların telefon ve internet abonelikleriyle ilgili borç ve alacaklarını internet üzerinden takip etmelerine imkan sağlandığını belirten Elvan, şunları kaydetti: "Cep telefonu, sabit telefon ve internet hizmetleri vatandaşlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılıyor. Özellikle cep telefonu ve internet hizmetleri alanında yaşanan yoğun rekabetin sonucu olarak işletmeciler cazip kampanyalarla abone sayılarını arttırmaya çalışıyor. Vatandaşlar da mevcut aboneliklerini sonlandırıp numara taşıma ya da yeni abonelik yoluyla kendi kullanım ve ihtiyaçlarına daha uygun olan başka bir firmanın hizmetini tercih edebiliyor. Ancak fesih, iptal, numara taşıma gibi sebeplerle aboneliklerin sonlandırılmasının ardından önceki hizmetlere ait borç ya da alacak kalabiliyor. Bu düzenlemeyle, vatandaşların telefon ve internet hizmetleriyle ilgili borç ve alacaklarını daha iyi takip edebilmelerinin sağlanması ve meydana gelen mağduriyetlerin önlenmesi amaçlanıyor."

YAZILI UYARI YAPILACAK

Süresinde ödenmeyen telefon ve internet borçlarından dolayı yazılı uyarı yapılmadan icra yoluna gidilmesi nedeniyle tüketicilerin zor durumda kaldığını vurgulayan Elvan, yeni düzenleme gereğince artık icra takibi başlatılmadan önce yazılı uyarı yapılacağını ve borcun ödenmesi için vatandaşlara 15 gün ek süre tanınacağını bildirdi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BORÇ SORGULANABİLECEK

Uygulama test sürecinin ardından başlayacak BTK Kurul Kararı ile onaylanan Borç ve Alacak Bilgilerinin Sorgulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında, telefon ve internet hizmeti alan tüketiciler, borç ve alacak miktarlarını sadece kimlik bilgilerini kullanarak işletmecilerin bayileri ve internet siteleri üzerinden, kolay ve basit bir yöntemle öğrenebilecekler.

E-DEVLET'DEN BORÇ ÖĞRENİLEBİLECEK

Ayrıca, e-devlet şifresine sahip vatandaşlar, 200 binden fazla abonesi olan işletmecilere ait borç ve alacak bilgilerini, internet üzerinden e-devlet ortamında toplu olarak sorgulayabilecekler. Yeni düzenleme kapsamında 5 Ocak-2 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek test sürecinin ardından uygulama başlatılacak.

Cep Telefonu ve İnternet Faturası Borçlarına Yeni Düzenleme
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Cep Telefonu ve İnternet Faturası Borçlarına Yeni Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ...: hergun borçlar ıle ılgılı duzenleme yapılıyor. . . demek kı mılletın borç odeyecek gucu kalmadı. . naptılar ettıler guzel ulkemde herkesı borç batatına sapladılar. . kendılerını tebrık edıyoruz. . . akp sağolsun para para dıe başka derdı yok adamların. . . 5 0 Yanıtla
  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement