"Küçük Düşüyorum" Diyen Soyadını Değiştirebilecek - Son Dakika
Güncel

"Küçük Düşüyorum" Diyen Soyadını Değiştirebilecek

"Küçük Düşüyorum" Diyen Soyadını Değiştirebilecek

"Mutsuzum", "Küçük düşüyorum" diyen vatandaş, Nüfus'a vereceği bir dilekçeyle soyadını değiştirebilecek.

22.08.2014 10:29  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı, 1935'te yürürlüğe giren soyadı kanununda değişikliğe gidiyor. Mevcut uygulamaya göre; önünde mahkeme kararı gibi ağır bürokratik engeller bulunan 'soyadı değiştirme' işlemi, artık bir dilekçeyle halledilebilecek.

BAŞVURU YAPAN SOYADINI DEĞİŞTİRECEBİLECEK

Ekim ayında TBMM'ye sevk edilmesi planlanan tasarıyla 'malgil', 'odun', 'kavakaltındayanyatan', 'sığırcı', 'kızkaçıran' gibi edebe aykırı ve gülünç soyadları nüfus müdürlüklerine yapılacak başvuruyla değiştirilebilecek.

2 YIL YÜRÜRLÜKTE KALACAK

Bakanlığın mutluluk merkezli düzenlemesi iki yıl yürürlükte kalacak. Kanunun kötüye kullanımını önlemek içinse toplum içinde küçük düşürücü, gülünç ya da edebe aykırı soyadı taşıyanların başvuruları değerlendirmeye alınacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Küçük Düşüyorum' Diyen Soyadını Değiştirebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • ahmet: soyadım yüzünden ilkokulda defalarca kavga ettim. ilk gelen öğretmen hep soyadımla ilgili bir laf söylerdi. kararı destekliyoruz. 35 2 Yanıtla
  • RECEP TAYYİP ERDOĞAN: bütün akpli vatandaşlarımın soy adını ERDOĞAN yapacağım. 20 17 Yanıtla kemal: Vallahi iyi olur. Bizde anlarız, kim dürüst, kim hırsız. 0 0
  • Vatandaşın biri: aynı kolaylık isim değişikliği için de yapılsın. sonuçta bilişim çağındayız. hemen sisteme geçirilir. ana babanın salak salak isim tercihlerinin ceremesini çocuklar çekmesin. örneğin ben ismimden çektiğim kadar hiçbir şeyden çekmedim. bir sürü evrak ve mahkeme ile uğraşmamak için gidip değiştirmek de istemiyorum. 19 16 Yanıtla arda: öncelikle anan babana saygın olsun senden salakım var geri zekalı h. . . . . . 0 0
  • vicdan: bazıları soyadının yanında beyninide değiştirsin daha etkili olur :):):): 31 0 Yanıtla
  • ısımsız: ısmımızı de degıstırebılırmıyız acaba soy adımdan memnunum da ısmımden memnun degılım bılgısı olan varmı bu konuyla ılgılı 5 1 Yanıtla mustafa: ne yani 20 yıl sana heso desinler sen hesoyu begenme reşo diye degişsen kim sana reşo derki sen istediğin kadar ismini resmiyette degiş sen yinede heso olursun halk icinde soyismi ise pek bilinmez degişmesi kolay olur:D 0 0 seko: değiştir mal yazdır 0 0
  • forza beşiktaş dersim: Türkiyede yeni çıkan kararlar yasalar olumlu gözükse de denetim sıkıntısı olduğu için her türlü olumlu gözüken durum olumsuza dönebiliyor. Dolandırıcısı iti kopuğu bu durumların açıklarından faydalanmasın diye her konuda denetimlere çok önem verilmeli. Türkiye'de en büyük sorunlardan biri denetimsizliktir. 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.


Advertisement