İçişleri Bakanlığı, Gökçek İçin Saray Soruşturması İzni Vermedi - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanlığı, Gökçek İçin Saray Soruşturması İzni Vermedi

İçişleri Bakanlığı, durdurulan AK Saray inşaatının kararını uygulamayan ve hakkında suç duyurusunda bulunan Melih Gökçek için soruşturma izni vermedi.

24.12.2014 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimarlar Odası'nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu Melih Gökçek için İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi. Oda, AOÇ üzerindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşaatı için mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığı gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı için, Ankara 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Sol'da yer alan habere göre, yürütmeyi durdurma kararını uygulamayan için Mimarlar Odası Ankara Şubesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA İZNİ ÇIKMADI

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma için izin vermediğini açıkladı.

Candan, "Melih Gökçek'in hakkında görevini kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduk. İçişleri Bakanlığı'ndan bize gelen yazıya göre, İçişleri Bakanlığı Gökçek'in soruşturulmasına izin vermiyor. Kimi kime şikayet edeceğiz bilemediğimiz bir süreç içerisindeyiz. Gökçek görevini kötüye kullanmış mı? Kullanmamış mı bunun bile hukuk zemininde soruşturulmasına izin verilmiyor. Konu Kaçak Saray olduğu için Melih Gökçek'e soruşturma izni verilmiyor. Hukuksuzluğu koruyorlar" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın yazısında Gökçek için yapılan suç duyurusunda "işleme konulmaması" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanlığı, Gökçek İçin Saray Soruşturması İzni Vermedi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanlığı, Gökçek İçin Saray Soruşturması İzni Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • YALÇIN ASİLKAN: din dediler sömürdüler, edep dediler sömürdüler, hak dediler sömürdüler DOYMADILAR DOYMAZLAR HARAMZEDELER. TEK SÖYLENECEK BİR SÖZ VAR gözünüzzü kara toprak doyursun. bu milletin ahı yerde kalmaz HARAMZEDE ORDUSU. SANMAYIN Kİ HAKKIMIZ HELAL. KUL HAKKI ALAN SİZLERE !!!!!! 16 6 Yanıtla
  • OkN: Darbe mi oluyor yine ?????? bu AKP liler cidden çok cahil 17 3 Yanıtla
  • İHL EMEKLİ Lİ MÜDÜR: İmar kanununa aykırı suçu, CHP veya MHP li bir Belediye başkanı işleseydi görevden alırdı bakan bey. Ben böyle yetkiyi keyfi kullananı Allah C. C ye havale ediyorum. 12 0 Yanıtla
  • Hukukcu: Yargılayan akp yargılanan akp.Hiç uğraşmayın tiyatronuz çok güzel ailecek severek izliyoruz :) 8 1 Yanıtla
  • olacagi bu: Umarim gelecekte o sarayin bir odasida ona ve on arkadasina tahsis edilir. 4 1 Yanıtla
  • ,: ölüm de vaarrr 0 0 Yanıtla
  • Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı
    10:24 Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Didim, Efeler, Germencik, İncirliova ve Söke ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, TKP/ML, PKK/KCK-PYD/YPG/YPJ terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam ediyor.

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu
    10:24 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası Kavaklıdere Mahallesi'nde gerçekleştirdiği incelemelerde mahalle sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi. Eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

  • Kars'taki Lavaş Gölü'nde Buzlar Eridi, Kuşlar Geri Döndü
    10:23 Kars'taki Lavaş Gölü'nde Buzlar Eridi, Kuşlar Geri Döndü

    Kars'ın Arpaçay ilçesinde bulunan Lavaş Gölü'nün yüzeyini kaplayan buzlar, havanın ısınmasıyla tamamen eridi. Bu durum, gölün çevresine kuşların geri dönmesine sebep oldu. Potansiyel doğal sit alanı olan Lavaş Gölü, yaklaşık 4 ay boyunca buzla kaplı kalmaktaydı. Buzların erimesiyle birlikte göldeki su seviyesi yükseldi ve göçmen kuşlar da gölde şenlikli bir şekilde dolaşmaya başladı.

  • Didim'de Jandarma Operasyonu: 5 Şüpheli Uyuşturucuyla Yakalandı
    10:20 Didim'de Jandarma Operasyonu: 5 Şüpheli Uyuşturucuyla Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, A.K., U.B., M.K., Y.Y. ve İ.A. isimli 5 şüpheli uyuşturucuyla yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada 102 gram kokain ve 8 adet sentetik hap ele geçirildi. Şüphelilerin uyuşturucu madde kullandıkları sağlık kuruluşunda tespit edildi. Y.Y. ve İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı
    10:17 Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların Sevgi Korteji ve dans gösterileriyle renklendi.

  • Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü
    10:15 Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü

    Sürücüsünün hayatını kaybettiği taklalar atan aracın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çanakkale'de kontrolden çıkan araç taklalar atarak yol kenarına savruldu. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.


Advertisement