İçişleri Bakanı Öztürk: Türkiye'deki Tüm Mobese'ler Yenilecek - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Öztürk: Türkiye'deki Tüm Mobese'ler Yenilecek

İçişleri Bakanı Öztürk: Türkiye\'deki Tüm Mobese\'ler Yenilecek

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, olayların aydınlatılmasında MOBESE kameralarının artık çok önemli olduğunu belirterek, "Bütün Türkiye'de şehirlerimiz ve ilçelerimizde toptan Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla beraber önümüzdeki yıldan itibaren MOBESE'ler yenilecektir" dedi.

20.05.2015 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, olayların aydınlatılmasında MOBESE kameralarının artık çok önemli olduğunu belirterek, "Bütün Türkiye'de şehirlerimiz ve ilçelerimizde toptan Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla beraber önümüzdeki yıldan itibaren MOBESE'ler yenilecektir" dedi.

Bakan Sebahattin Öztürk, bir dizi ziyaret ve açılış için Niğde'ye geldi. İlk olarak Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin ek binasının temel atma törenine katıldı. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne geçen Bakan Öztürk, burada yeni hizmete giren 10 araç ve 4 yunus motosikletli asayiş timleri biriminin açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Öztürk, 'Yerinde güvenlik hizmeti' diye bilinen bir kanun çıkarıldığını ve bu kanunla artık yaşlı, hasta ve mağdur kişilerin bulundukları yerde ifadelerinin alındığını söyledi. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde MOBESE kameralarının bulunduğu ve bu sistem sayesinde de birçok olayın aydınlatıldığını ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Bütün Türkiye'de şehirlerimize ve ilçelerimizde toptan Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla beraber önümüzdeki yıldan itibaren MOBESE'ler yenilecektir. Dolayısıyla ilçelerimizde de MOBESE'ler kurulacak. Kent güvenliği, bir takım asayiş olaylarının önüne geçilecektir. Olan biten olayları eğer orada MOBESE kamerası varsa suçun aydınlatılmasında çok önemli bir teknik hizmet."

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, ayrıca valilik ve hükümet konaklarının yapılmasının Bakanlığa ait olduğunu ve Türkiye'de bugüne kadar 103 hükümet konağı yapıldığını, 130 hükümet konağının yapımının ise devam ettiğini söyledi. Öztürk, birimin açılışını gerçekleştirdikten sonra sırasıyla İl Emniyet Müdürü Ali kemal kurt, Vali Necmeddin Kılıç ile Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti. - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Öztürk: Türkiye'deki Tüm Mobese'ler Yenilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement